ESC Hungary

Eurovízió 2018

Napi Eurovízió 2018: Litvánia

Ieva Zasimauskaitė képviseli Litvániát a When We’re Old című dallal a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon. 24 éves kora ellenére sok szép eredményt ért el hivatásos énekesként. 6 éves korában kezdte zenei tanulmányait: zongora-, és popzenei leckéket vett 15 éves koráig. 14 éves korában a Junior Eurovízió színpadára lépett háttérvokálosként.

Ieva szólókarrierje 2012-ben indult, amikor második helyezést ért el a The Voice litván verziójában. Két évvel korábban bekerült a litván eurovíziós válogató döntőjébe. Idén visszatért a When We’re Old című dallal, melynek üzenete, hogy a szerelem örökké tud tartani, ez a legerősebb dolog az univerzumban, és a szerelem minden félelmet le tud győzni.

A dalt Vytautas Bikus szerezte, ő ismert dalszerző, dalszövegíró és producer Litvániában. Vaidas Baumila és Monika Linkytė This Time című 2015-ös csókos versenydalát is ő szerezte.

Litvánia dala nem volt egyik szerkesztő kedvence sem, mindenki korán lecsapott a saját nagy favoritjaira hogy cikket írhasson róla. Ieva dalát így örökbe kellett fogadnom. A When We’re Old című dal körülbelül olyan, mint amikor félkómásan nézi az ember az újévi koncert közvetítését Bécsből: teljesen más hangulatba küldi az embert, egy jóleső nyugalomba. A dalnak van stílusa, nem is értem, hogy miért nem kellett ez a dal senkinek sem. Ieva nyilatkozata a szerelemről… nos, szerintem felelőtlen kijelentéseket tett, de majd megtanulja ezt a saját kárán, mire megöregszik. Nézzük a dalszöveget!

Sosem felejtem el azt a napot, amikor találkoztunk. Azóta hosszú utat tettünk meg, amit újra megtennék. Az első mosolyodból tudtam hogy mérföldeket is mennék veled és látod az az igazság, hogy sosem akarsz elhagyni. Nem számít mi kerül az utunkba, úgy érzem maradni akarsz. Már az elején ott voltál és beengedtél a szívedbe. Ezek után most ki nem állhatom a viszlát hangzását. Ha elhagysz, akkor én… Az első csókból tudtam hogy így lesz, és nem félek az öregedéstől sem ha tarthatom a kezed.

Ha ez a csaj komolyan gondolja ezeket, akkor tuti pszichopata. Persze a producer biztos próbálta olyanná alakítani a dalt, hogy Ieva azonosulni tudjon vele, de azért a producer lelki világa sem semmi. Nem sok ez a tömény szerelem? Vannak benne jó és kicsit eredeti ötletek, de azért van benne fölényeskedés, érzelmi zsarolás és túlzás túlzás hátán. Pedig milyen kis kedves dal lenne, kár volt lefordítani a szöveget. Nem tudom mit fog összehozni a színpadon, de legalább lesz egy kis üresjárat a Bones és a Stones között az első elődöntőben.

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top