ESC Hungary

Napi Eurovízió 2018

Napi Eurovízió 2018: Moldova

Héééj! A mai napon Moldova kerül bemutatásra. 2018-ban is megtartották az O melodie pentru Europa című nemzeti döntőt, ahol a 16 fős mezőnyből fölényesen nyert a DoReDos és a My Lucky Day. 

A moldáv trió 2011 óta zenél együtt aktívan, folk-pop stílust képviselnek. A DoReDos tagja: Marina Djundiet, Eugeniu Adrianov és Sergiu Mita, akik egy városban születtek és itt alapították meg a bandát is.

Marina Djundiet (és a másik két tag is) Rybnitsában született. A művészetek, a zene és a tánc sosem állt messze a családjától. A szülei folk együttes tagjai voltak: édesapja gitáros, édesanyja táncos. Marina a Tiraszpoli Egyetemen végzett hivatásos énekesként 2002-ben. Rendkívül pozitív kisugárzású személyiség, nem is félek attól, hogy ezt Lisszabonban ne bizonyítaná.

Eugeniu Andrianov Marinától hét évvel fiatalabb. 10 évesen kezdett el énekelni, habár ekkor még csak az édesanyja hitt benne, hogy egyszer még nagy énekes válik belőle. Eugeniu tett azért, hogy ez valóra váljon, zenei és színművészeti egyetemen diplomázott Tiraszpolban. Az énekes elmondása szerint a kocsik és a csendes helyek a mindenei.

Sergiu Mita ugyanabban az évben született, mint Eugeniu. Már harmadik osztályban felfigyeltek a zene iránti tehetségére. Az Evrika Zeneiskolába járt, majd a Kisinyovi Egyetemre jelentkezett zene szakra. Sergiu számára a komoly üzenetet hordozó filmek jelentenek kikapcsolódást.

A dalt Philipp Kirkorov szerezte, aki a 2017-es Socsiban rendezett New Wave fesztiválon figyelt fel a trióra. A videóklip Görögország egy csodás részén készült, Santoriniben.

Magának a dalnak a hangulata korrelál a szöveggel. Számomra a zene iránti szenvedélyről szól a daluk. Egy abszolút pozitív dalszövegről van szó: a zenében el tudják árulni a titkaikat, olyan történeteket és információkat, melyeket sosem mondtak el. A zene iránti elhivatottságuk megmutatkozik az első verzében: Tudunk zenét készíteni, közben a ritmus felpörget, nem fogunk megszabadulni ettől, folytatjuk az utat az éjszakába. A refrénben kifejtik, mit éreznek a zene iránt: valóságosnak, mágikusnak, valódinak, égetőnek érzik, akármit megtesznek, hogy elérjék azt, hogy megvalósítsák az álmukat. Ha ez mind megtörténik, akkor ez egy szerencsés napként írható le.

Moldova idén is bizonyítja, hogy nem kell a legsúlyosabb hangvételű dallal indulni, továbbá igazolják, hogy csak önmagukat adják. A My Lucky Day az ember szívébe lopja magát, és rögtön táncra késztet. Számomra ezt a dalt nagyon eltalálták, egy 10-est tudok kiosztani Moldovának. Egy rövid üzenetem lenne a triónak: tartsátok meg ezt a rendkívül pozitív és energiától duzzadó hozzáállásotokat, és így álljatok ki a színpadra. 

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top