ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Svájc

Svájc azonnal beírta magát az Eurovízió történelmébe, amikor a legelső versenyt 1956-ban megnyerte Lys Assia „Refrain” című dalával. Az ország még egy győzelmet tudhat magáénak: 1988-ban, a később világhírnévre szert tett Céline Dion az egyik legizgalmasabb szavazás után hozta el az első helyet. Svájc összesen négy alkalommal, 1995-ben, 1999-ben, 2001-ben és 2003-ban maradt távol a versenytől.

A 21 éves Gjon Muharremaj már gyerekkorában a zenének szentelte életét. Művészneve, Gjon’s Tears egy gyerekkori élményéből származik, amikor nagyapja szemébe sikerült könnyeket csalnia egy Elvis Presley dallal: „Legyen az öröm, bánat vagy melankólia – meg akarom érinteni az embereket a zenémmel, minden lehetséges módon.”

Nagyapját annyira megérintette unokája hangja, hogy 2011-ben benevezte az albán Got Talent műsorba, ahol harmadikként végzett. Egy évvel később a műsor svájci változatában az elődöntőkig jutott, majd a tavalyi évben szintén az eldöntőkig jutott a The Voice francia kiadásában.

A zene mellett szenvedélyes színház és mozi rajongó, rajzaihoz szeret múzeumok és művészgalériák kiállításaiból inspirációt meríteni. Szereti a régiségeket is, ami nem csoda, hiszen édesapjával gyerekként rengeteget jártak a bolhapiacon.

A dalban Gjon kérdéseire szeretne válaszokat kapni: Miért esik az eső? Miért kell a családtól távol álomra hajtani a fejünket? Miért a halál jön az élet után? Miért vagyok idegen itt, és miért vagyok idegen ott is? Miért rohanunk megállás nélkül? A világon való létünkkel kapcsolatban feltett kérdésekre feladta megkeresni a válaszokat, azt szeretné, ha valaki más mondaná meg az igazat, minden hazugság nélkül.

Svájc egy nagyon biztató úton indult el tavaly, amit idén is folytatni kívántak. Egy hihetetlen színvonalas dalt hoztak. Kifejezetten örülök, hogy jövőre is Gjon lesz az énekesük. Nagy reményekkel várom a következő dalt.

(eurovision.tv)

https://www.youtube.com/watch?v=O9GAfFHZE-E

Hány pontot adnál Svájcnak?

bike tracks

About Author

Napi Eurovízió 2020: Svájc
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top