ESC Hungary

Eurovízió 2021

Napi Eurovízió 2021: Szlovénia

Szlovénia az 1994-es és a 2000-es évad kivételével minden évben versenyzett az Eurovízión, ez 25 alkalmat jelent. Kétszer értek el 7. helyezést Darja Švajger (ESC 1995) és Nuša Derenda (ESC 2001) produkciójának köszönhetően. 1997-ben összejött egy 10. hely, utána mindig a top 10-en kívül estek, 10-szer pedig a döntőből estek ki. Jugoszlávia tagjaként 1961 és 1991 között négyszer képviselte szlovén versenyző a szövetségi köztársaságot.

Ana Soklič 37 éves szlovén énekes és dalszerző. Tavaly a Voda című dallal indult volna az Eurovízión, mint az EMA nemzeti döntő győztese. Idén az RTVSLO közmédia neki is felajánlotta az újraindulást egy új dallal.

Korán elkezdett komolyabban foglalkozni az énekléssel. Neves szlovén mesterei voltak, többek között a kétszeres Eurovízió résztvevő Darja Švajger. Kétszer versenyzett a fent említett EMA-n, és háromszor a Szlovén Dalfesztiválon, ahol 2019-ben elnyerte a zsűri díját a legjobb interpretációért és a legjobb dalért. Gyakran lép fel szimfonikus zenekarra, de igazából kisebb együttesekkel az igazán izgalmas színpadra lépnie, mert az sokkal intimebb, jobban érzi a kapcsolatot a közönséggel.

Hé, te gyerek, miért menekülsz a fénytől? Miért guggolsz le rémülten? Ne beszéld be magadnak. A mennyből ki fognak űzni, el fogsz esni a kegyelemtől. Megvernek, megsérülsz, a hegek a lényedig hatolnak. De ez fog azzá tenni, aki vagy. Amikor megtanulod hogyan kell gyógyulni, felemelkedni újra, akkor elmondhatod a napnak, ámen, halleluja, dicsőségesek vagyunk! Hajnalodik, a vihar könyörtelen, de mindenki tudja, hogy harcra születtünk. Hé, te gyerek, a félelem sosem szűnik meg, lehet hogy mostanra már elfogadtad. Tanulj meg kitartani, számold az áldásokat és üdvözöld a jövőt ámennel. Addig, nem amíg el nem áll az eső, amíg el nem hallgat a mennydörgés. Nyugodtak vagyunk, békések. Csak képzeld el, amíg el nem múlik a vihar, amíg nincs csend, sírhat-e a megtört szív.

Az idei évben két Ámen is van, szerencsére szét vannak osztva a két elődöntő között. Anának szép mély hangja van a verzékben és jól kiereszti a hangját az oktáv ugrással a refrénben. Sajnos nekem nem sikerült megérteni a dal mondani valóját, nekem nagyon ellentmondásosak a verssorok. Kicsit úgy tűnik, mintha szépen csengő angol szavak kliséhalmazával állnánk szemben. A dal vége felé a moduláló refrén a kórussal ütős, nagy kár, hogy a végén leáll az energia a dal kezdő szintjére, nagyobb durranás lett volna a csúcson befejezni. Az én listámon az összes dal közül a 22. helyen van, talán az isteni kegyelemből döntőzni fog, de erre nem sok esélyt látok.

https://youtu.be/p5LW-09r2JQ

(eurovision.tv)

About Author

Napi Eurovízió 2021: Szlovénia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top