ESC Hungary

Blog

Összefoglaló az ESC Hungary Rajongói Találkozó 2018-ról

Hosszas egyeztetés után augusztus utolsó előtti szombatján sikerült ismét megrendezni az immár 14. rajongói találkozónkat, ami a jelenlévők szerint a tavalyinál jobbra sikerült. Ez talán az új játékoknak, talán a több interaktivitásnak, vagy a sok promóciós ajándéknak köszönhető. Még mindig van sok probóciós ajándék a legkülönbözőbb évekből. Azon olvasóinknak is lesz meglepetés, akik jelen voltak, hiszen Erzsink igazoltan volt távol, de későn vettem észre hogy elküldte emailben a szavazatait azért, mert biztosan sejtette hogy senki sem akar Grúziára vagy Svédországra szavazni. Négy játékot játszottunk a találkozón, melyből kettőnek szokás szerint Attila volt a játékmestere, én a tabu helyett hoztam egy másik játékot, és Levi játékmesterként debütált egy nagyon megosztó de érdekes játékon.

Az első játék szóbeli vizsgával kezdődött. Hogy tutira beszélgessünk az idei Eurovízió és az idei Dal eseményeiről, összegyűjtöttem 20 állítást, amiből mindenkinek húzni kellett egyet, és reagálni kellett rá. Sikerült a legkritikusabb rajongóknak kihúzni A Dal-t kritizáló állítását: „A Dal egyre unalmasabb, egyre rosszabbak a dalok és a zsűri is” vagy „A zsűri szakmaiatlan, nem showba illő kommentjei miatt zuhan A Dal nézettsége évről-évre”. Szintén jó helyre került a következő tétel megcáfolása: „Az ír Ryan O’Shaughnessy meleg románcos produkciója ízléstelen volt”. És szintén jó helyre, egyetértő kommentet hallhattunk a következő állításra: „Király Viktor lehet Magyarország első eurovíziós győztese”. És legyen még egy, amivel sikerült borzolni a kedélyeket: „Az orosz Julia Szamojlova az idei verseny erkölcsi győztese, a tavalyi kitiltás sem szegte a kedvét, és el tudott indulni a 2018-as versenyen”.

A bemelegítés után összesítettük a helyszíni szavazást, ami nagyon izgalmas volt a top 3 szoros befutója miatt. Dánia 58 ponttal győzött, Csehország 56 ponttal második, Ciprus pedig 55 ponttal lett a harmadik. Viszont az óvás után Erzsi pontjaival egyértelműbb lett a győztes, részletek a linken!

Levi idén játékmesterként mutatkozott be, a német Familienduell mintájára hozott egy kérdéssorozatot, ahol le kellett gyorsan írni az első eszedbe jutó választ a feltettek közül. Például írd le egy skandináv vagy ukrán előadó nevét, egy elődöntős utolsó helyezettet, vagy éppen a szerencsejáték nevében valamelyik automatikus döntős ország nevét. És azok kapták a kérdésekre a legnagyobb pontokat, akik a legátlagosabb választ adták a kérdésekre. A győztes elmondhatja magáról, hogy talán az ő ízlése áll a legközelebb az átlaghoz, de hiába hirdeti a társadalom az egyediséget, az egyéniség fontosságát, egy ilyen érzékkel rendelkezőnek lehet a legjobban ráéreznie az Eurovízió végső győztesére.

Ezután Attila játékai következtek. A dalfelismerő játékon én személy szerint csak ámultam, hiszen a nyers fordítások nem a dalszöveg legelejétől kezdődtek nyers (gyakorlatilag sületlen) fordításban, hanem bárhonnan a dalból, és mégis volt egy köztünk, aki egyedül tudta a dalszövegek előadójának többségét. Attila kapocskereső „kocsmakvíz” játéka talán most volt a legjobb, amikor a közismereti kérdésekre adott válaszok alapján nem túl nagy fejtöréssel sikerült megtalálni a kapcsot. Oké, néha rápillantottam én is a szomszédok lapjára, hogy inspirálódjak, de végül csak leesett a tantusz. Testvérek, szakáll, 2000, Globe. Ennyi válaszból már ki lehetett következtetni Olsenéket, de a kérdésekből nem volt könnyű kihámozni a válaszokat.

Volt egy rövid összefoglaló a jövővel kapcsolatban. Most a Debreceni Virágkarnevál lesz fókuszban, hiszen a hétfői stadionshow egy nagy eurovíziós buli lesz három eurovíziós fellépővel és egy tucat dalos versenyzővel. Az INFE hálózatba olyan sokan léptek be, hogy szervezeti átalakulásra van szükség, ez van most folyamatban. A honlappal kapcsolatban pedig lassan vége az uborkaszezonnak, várjuk a cikkfordításokat, próbálunk az idei év kihagyása után ismét bejutni A Dal főpróbáira (remélhetőleg a szervezők elfordítják a kormányt a rossz irányból és soha többé nem lesz zártkörű a főpróba, és az MTVA közszolgáltatóként lemond az üres frázisokat csattogtató szenzációkról/exkluzivitásról. Szeretnénk az ideihez legalább hasonló színvonalú helyszíni tudósításokat küldeni a 2019-es versenyről. Remélhetőleg minél több tervet valóra tudunk váltani. A Twitter oldalunk (gyakorlatilag a Facebook posztok tükrözése, ismétlése) érdeklődés hiányában hamarosan meg fog szűnni. Helyette próbáljuk tovább fejleszteni az Instagram oldalunkat érdekes és vicces tartalmakkal. Köszönjük hogy eljöttetek, folytatása következik!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top