ESC Hungary

Eurovízió 2019

Unser Lied für Israel: a finalisták már javában próbálnak

Németország holnap dönt arról, hogy kit indít a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon. Az Unser Lied für Israel című nemzeti döntőben hét előadó lép színpadra, hogy lenyűgözze a nemzetközi szakmai zsűrit, a speciális 100 tagú Eurovíziós zsűrit és nem utolsó sorban a német közönséget. Ez az ára ugyanis a Tel-Avivba szóló repülőjegynek. A dalok jelenleg még ismeretlenek a közönség előtt, a show előtt pedig már nem is hallhatjuk őket. A próbák azonban elkezdődtek, így rendelkezünk képekkel és némi információval, amik alapján egy kis betekintést kaphatunk abból, hogyan is készülnek a németek a soron következő Eurovízióra.

Aly Ryan – “Wear Your Love”

(Zene & Szöveg: Aly Ryan, Michelle Leonard, Thomas Stengaard, Tamara Olorga)

A „Wear Your Love” egy elektronikus popdal. Az elejétől a végéig nagyon erőteljes, a dallam pedig meglehetősen fülbemászó, ami biztosan táncra késztet a három perc alatt. A produkció közben néhány embernek Eleni Foureira jutott eszébe. Az biztos, hogy látványos produkciót várhatunk az énekesnőtől.

BB Thomaz – “Demons”

(Zene & Szöveg: BB Thomaz, Andrew Tyler, Ricardo Bettiol, Tim Schou

A BB Thomaz dala egy erőteljes RnB-ballada. A refrén és a verzék is kimondottan igényesre sikerültek, de az utolsó refrén teszi rá igazán az i-re a pontot:  tényleg lenyűgöző lesz. A színpadkép nagyon érdekesnek tűnik, de a hatalmas lépcsőkről eltérő vélemények születtek. Lesz itt azonban a lépcsőn kívül trambulin és két akrobata is.

Gregor Hägele – “Let Me Go”

(Zene & Szöveg: Gregor Hägele, Jonas Shandel, David Jürgens, Tamara Olorga)

A Let Me Go egy nagyon csendes ballada két nyugodt verzével és egy erőteljes bridge-el, illetve egy energikus záró refrénnel. Hasonló szerkezettel rendelkezik, mint a „You Let Me Walk Alone”. Rengeteg magas hang van a dalban, de úgy tűnik, Gregor tökéletesen énekel. Az énekes végig egyedül áll a színpadon, nem mozog sokat, de nem is túl merev a dal alatt. Egyszerű, de mégis látványos produkcióra számíthatunk.

Lilly Among Clouds – “Surprise”

(Zene & Szöveg: Elisabeth Brüchner, Udo Rinklin)

Lilly olyan dalt ad elő, amely az első néhány másodpercben nagyon nyugodt és komor, a közepétől azonban a dal gyorsabb és intenzívebb lesz. Ez az erős váltás nagyon jól működik a színpadon. Az énekesnő fekete, ujjatlan felsőrészt visel nagy piros szoknyával. Lilly nagyon szabad, a színpadon egyedül táncol, de mégis kitölti azt jelenlétével.

Linus Bruhn – “Our City”

(Zene & Szöveg: Linus Bruhn, Dave Roth, Pat Benzner, Serhat Sakin, Gianna Roth)

Az „Our City” egy modern, rádióbarát dal, melynek csúcspontja a bridge lesz. A dal igazán erős üzenettel bír, amiről viszont már rengetegen énekeltek korábban: a túlzott telefonhasználatról és közösségi média fogyasztásról. A produkció elején Linus egy táncoslánnyal flörtöl, majd további táncosok jelennek meg a színpadon. Nagyon jól áll a fiatal srácnak ez a koreográfia.

Makeda – “The Day I Loved You Most”

(Zene & Szöveg: Makeda, Tim Uhlenbrock, Kelvin Jones, Kristine Bogan)

Makeda egy klasszikus power balladát fog előadni arany ruhában, míg a háttér kék színárnyalatú lesz. Az egész dal nagyon érzelmes, a tehetséges énekesnő pedig hibátlanul adja elő. Makeda egy személyes és szomorú témáról énekel: közeli emberek elvesztéséről, akikre ezután is nagyon figyel, mert még mindig fontosak neki. Látja, hogy boldogok, de már nem osztozhat velük a boldogságban, emiatt pedig nagyon szomorú. A színpadon nem történik sok minden, de ballada lévén ez nem is baj. A padlón köd jelenik meg, fényszórók ragyognak az énekesnő körül, a dal végén pedig lesz egy kis pirotechnika.

S!sters – “Sister”

(Zene & Szöveg: Laurell Barker, Marine Kaltenbacher, Tom Oehler, Thomas Stengaard)

A Sisters dalának egyik szerzője Laurell Barker (a brit dal szerzője), így talán nem lesz túl meglepő, hogy egy soul-pop-balladát hallhatunk majd. A dal az elején még egy zongora alapú balladának tűnik, de a dal folyamatosan fejlődik, a végére igazán erőteljes lesz. Laurita és Carlotta fekete ruhába öltöztek.  A produkció alatt sok minden történik, de minden nagyon drámai és hatásos.

Érdekesség, hogy két dal esetében is szerepel a szerzők között Tamara Olorga neve, aki A Dal 2019 egyik versenydalának, a Little Bird-nek is írta a szövegét. A dalt Diana adta elő a második válogatóban, de csak a 7. helyen végzett, így nem sikerült a továbbjutás.

A nemzetközi szakmai zsűri 20 tagból áll. Egyik tagja a magyarországi Zséda, aki 2016-ban és 2017-ben A Dal női zsűritagja volt.

Bár a dalokat még nem hallgathatjuk meg, az eddigi információk alapján igazán jónak ígérkezik a holnapi műsor. Nem is csoda, hogy megpróbálják a németek odatenni magukat, ugyanis az ország tavalyi képviselője, Michael Schulte nagyon magasra tette a mércét A You Let Me Walk Alone című dal a 2018-as Eurovízió döntőjében a 4. helyen végzett. Hogy sikerül-e ezt megugrani, az májusban kiderül.

További képek:

(infenetwork.net, wiwibloggs.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top