ESC Hungary

Eurovízió 2019

Unser Lied für Israel: a finalisták már javában próbálnak

Németország holnap dönt arról, hogy kit indít a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon. Az Unser Lied für Israel című nemzeti döntőben hét előadó lép színpadra, hogy lenyűgözze a nemzetközi szakmai zsűrit, a speciális 100 tagú Eurovíziós zsűrit és nem utolsó sorban a német közönséget. Ez az ára ugyanis a Tel-Avivba szóló repülőjegynek. A dalok jelenleg még ismeretlenek a közönség előtt, a show előtt pedig már nem is hallhatjuk őket. A próbák azonban elkezdődtek, így rendelkezünk képekkel és némi információval, amik alapján egy kis betekintést kaphatunk abból, hogyan is készülnek a németek a soron következő Eurovízióra.

Aly Ryan – “Wear Your Love”

(Zene & Szöveg: Aly Ryan, Michelle Leonard, Thomas Stengaard, Tamara Olorga)

A „Wear Your Love” egy elektronikus popdal. Az elejétől a végéig nagyon erőteljes, a dallam pedig meglehetősen fülbemászó, ami biztosan táncra késztet a három perc alatt. A produkció közben néhány embernek Eleni Foureira jutott eszébe. Az biztos, hogy látványos produkciót várhatunk az énekesnőtől.

BB Thomaz – “Demons”

(Zene & Szöveg: BB Thomaz, Andrew Tyler, Ricardo Bettiol, Tim Schou

A BB Thomaz dala egy erőteljes RnB-ballada. A refrén és a verzék is kimondottan igényesre sikerültek, de az utolsó refrén teszi rá igazán az i-re a pontot:  tényleg lenyűgöző lesz. A színpadkép nagyon érdekesnek tűnik, de a hatalmas lépcsőkről eltérő vélemények születtek. Lesz itt azonban a lépcsőn kívül trambulin és két akrobata is.

Gregor Hägele – “Let Me Go”

(Zene & Szöveg: Gregor Hägele, Jonas Shandel, David Jürgens, Tamara Olorga)

A Let Me Go egy nagyon csendes ballada két nyugodt verzével és egy erőteljes bridge-el, illetve egy energikus záró refrénnel. Hasonló szerkezettel rendelkezik, mint a „You Let Me Walk Alone”. Rengeteg magas hang van a dalban, de úgy tűnik, Gregor tökéletesen énekel. Az énekes végig egyedül áll a színpadon, nem mozog sokat, de nem is túl merev a dal alatt. Egyszerű, de mégis látványos produkcióra számíthatunk.

Lilly Among Clouds – “Surprise”

(Zene & Szöveg: Elisabeth Brüchner, Udo Rinklin)

Lilly olyan dalt ad elő, amely az első néhány másodpercben nagyon nyugodt és komor, a közepétől azonban a dal gyorsabb és intenzívebb lesz. Ez az erős váltás nagyon jól működik a színpadon. Az énekesnő fekete, ujjatlan felsőrészt visel nagy piros szoknyával. Lilly nagyon szabad, a színpadon egyedül táncol, de mégis kitölti azt jelenlétével.

Linus Bruhn – “Our City”

(Zene & Szöveg: Linus Bruhn, Dave Roth, Pat Benzner, Serhat Sakin, Gianna Roth)

Az „Our City” egy modern, rádióbarát dal, melynek csúcspontja a bridge lesz. A dal igazán erős üzenettel bír, amiről viszont már rengetegen énekeltek korábban: a túlzott telefonhasználatról és közösségi média fogyasztásról. A produkció elején Linus egy táncoslánnyal flörtöl, majd további táncosok jelennek meg a színpadon. Nagyon jól áll a fiatal srácnak ez a koreográfia.

Makeda – “The Day I Loved You Most”

(Zene & Szöveg: Makeda, Tim Uhlenbrock, Kelvin Jones, Kristine Bogan)

Makeda egy klasszikus power balladát fog előadni arany ruhában, míg a háttér kék színárnyalatú lesz. Az egész dal nagyon érzelmes, a tehetséges énekesnő pedig hibátlanul adja elő. Makeda egy személyes és szomorú témáról énekel: közeli emberek elvesztéséről, akikre ezután is nagyon figyel, mert még mindig fontosak neki. Látja, hogy boldogok, de már nem osztozhat velük a boldogságban, emiatt pedig nagyon szomorú. A színpadon nem történik sok minden, de ballada lévén ez nem is baj. A padlón köd jelenik meg, fényszórók ragyognak az énekesnő körül, a dal végén pedig lesz egy kis pirotechnika.

S!sters – “Sister”

(Zene & Szöveg: Laurell Barker, Marine Kaltenbacher, Tom Oehler, Thomas Stengaard)

A Sisters dalának egyik szerzője Laurell Barker (a brit dal szerzője), így talán nem lesz túl meglepő, hogy egy soul-pop-balladát hallhatunk majd. A dal az elején még egy zongora alapú balladának tűnik, de a dal folyamatosan fejlődik, a végére igazán erőteljes lesz. Laurita és Carlotta fekete ruhába öltöztek.  A produkció alatt sok minden történik, de minden nagyon drámai és hatásos.

Érdekesség, hogy két dal esetében is szerepel a szerzők között Tamara Olorga neve, aki A Dal 2019 egyik versenydalának, a Little Bird-nek is írta a szövegét. A dalt Diana adta elő a második válogatóban, de csak a 7. helyen végzett, így nem sikerült a továbbjutás.

A nemzetközi szakmai zsűri 20 tagból áll. Egyik tagja a magyarországi Zséda, aki 2016-ban és 2017-ben A Dal női zsűritagja volt.

Bár a dalokat még nem hallgathatjuk meg, az eddigi információk alapján igazán jónak ígérkezik a holnapi műsor. Nem is csoda, hogy megpróbálják a németek odatenni magukat, ugyanis az ország tavalyi képviselője, Michael Schulte nagyon magasra tette a mércét A You Let Me Walk Alone című dal a 2018-as Eurovízió döntőjében a 4. helyen végzett. Hogy sikerül-e ezt megugrani, az májusban kiderül.

További képek:

(infenetwork.net, wiwibloggs.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top