ESC Hungary

A Dal 2018

A Dal 2018 első elődöntője ma este!

Az elődöntőkhöz érkezett A Dal 2018, melynek a végén dalt választ Magyarország a hatvanharmadik Eurovíziós Dalfesztivál lisszaboni versenyére. A mai adásban a 18 elődöntőbe jutó dal felét hallgathatjuk meg. A szabályok szerint a 9 dalból 3 dalt jut tovább a zsűri pontjai által, ahol az ötödik zsűritag a közönség. A fennmaradó 6 dal közül pedig szimpátia szavazással egyetlen dalt juttathat tovább a közönség a február 24-i döntőbe.

Az est két házigazdája a tavalyi Eurovízió közvetítésének két kommentátora, azaz Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd (ESC 2016) lesz. A szakmai zsűri tagja most is Schell Judit, Both Miklós, Frenreisz Károly és Mező Misi valamint az ötödik zsűritag, a néző. A műsor vendégfellépője Novák Péter együttese, a Kimnowak és a Kaukázus frontembere, Kardos-Horváth János.

A tegnapi sajtóközlemény alapján a nézők pontozással és szavazással segíthetik kedvenceiket A Dal applikáción és adal.hu honlapon keresztül (vagyis az applikációs és internetes szavazás működni fog), valamint SMS-ben. Általános szabályok a szavazással és a mobiltelefonos alkalmazással itt:

A Dal 2018: A pontozás és a szavazás menete

Az első elődöntő résztvevői:

1 Ham ko ham: Bármerre jársz
2 Heincz Gábor BIGA: Good Vibez
3 SativuS: Lusta lány
4 Knoll Gabi: Nobody To Die For
5 Maszkura és a Tücsökraj: Nagybetűs szavak
6 Süle Zsolt: Zöld a május
7 Gulyás Roland: H Y P N O T I Z E D
8 Dánielfy Gergely: Azt mondtad
9 Leander Kills: Nem szól harang

A sajtóközlemény erről nem szól, de az első elődöntőben szokás odaítélni a legjobb dalszövegért járó díjat. A második elődöntőben pedig az akusztik verseny szavazásának győztesét hirdetik ki. Szavazni még lehet itt! A Dal 2018 versenyzőinek dalait akusztikus verzióban is meg lehet hallgatni ezen a lejátszási listán:

Nézd meg A Dal 2018 első elődöntőjét!

Szombat Duna TV 20:30 A Dal 2018 – első elődöntő Internetes közvetítés itt!
Szombat Duna TV 22:45 A Dal Kulissza – háttérműsor
Vasárnap Duna World 02:55 A Dal 2018 – első elődöntő, ISMÉTLÉS! Internetes közvetítés itt!
Vasárnap Duna World 10:35 A Dal 2018 – első elődöntő, ISMÉTLÉS!

A verseny után 22:45-kor kezdődik a Kulissza, ahol Pflum Orsi és Forró Bence kérdezgeti az első elődöntő résztvevőit.

Nézd újra! A Dal 2018 első elődöntő  A Dal Kulissza

Megjelent A Dal 2018 A legjobb 30 című dupla CD is, ami már megrendelhető! rockdiszkont.hu  bookline.hu  mediamarkt.hu  libri.hu

(MTVA Sajtóosztály)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top