ESC Hungary

Eurovízió 2019

Azerbajdzsán március 8-án mutatja be az Eurovízióra szánt dalát

2008-as debütálása óta minden évben sikerült a továbbjutás, de tavaly sokak meglepetésére ez a hosszú továbbjutási széria megszakadt. Nem nehéz kitalálni, hogy a tűz országáról, Azerbajdzsánról van szó. Gyakorlatilag mindenki arcára kiült a meglepettség, amikor a lisszaboni Eurovízió elődöntőjének eredményhirdetésekor nem mondták ki Azerbajdzsán nevét. Az országot Aisel képviselte az X My Heart című dallal, de a látványos produkció ellenére csak a 11. helyet sikerült megszerezni, így éppen lecsúszott a továbbjutók listájáról. Ez azonban a múlté, Azerbajdzsán pedig  gőzerővel készül a tel-avivi megmérettetésre.

Ciprushoz hasonlóan a kaukázusi ország is nagyon sejtelmesen szivárogtatja ki az információkat a következő Eurovíziós képviselőjéről.  De mi is történt az elmúlt hetekben? Az ICTIMAI január utolsó hetén hirdette meg pályázatát a dalszerzőknek, és február 7-ig várta a pályaműveket a világ minden tájáról. Ez idő alatt több mint 350 dal érkezett be. Ezeket egy zsűri értékelte, illetve szelektálta. Ezzel párhuzamosan az azeri közszolgálati televízió összeállított egy listát a tehetséges azerbajdzsáni előadókról, akik ezáltal esélyessé váltak arra, hogy hazájukat képviseljék a soron következő Eurovízión. Az előadókat szigorú kritériumok alapján válogatták, februárra pedig már csak négy név maradt a listán. Azerbajdzsán azóta hallgatott, de most megtört a csend. Vasárnap este érkezett a hír, hogy március 5-én történni fog valami. Sajnos az előadó és a dal bemutatása elmaradt, helyette egy rövid előzetest tettek közzé, melyből azonban nem derül ki sok minden.

A dal és az előadó hivatalos bemutatóját március 8-ra tették. S hogy kik esélyesek Azerbajdzsán képviseletére? A négy énekes nem más, mint Tofig Hajiyev, Chingiz Mustafayev, Leman Dadasheva  és Samira Efendi. Már csak 3 napot kell várnunk és minden kiderül! Azerbajdzsán május 16-án a második elődöntő második felében fog szerepelni.

(escxtra.com, eschungary.hu)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: