ESC Hungary

Eurovízió 2019

Azerbajdzsán március 8-án mutatja be az Eurovízióra szánt dalát

2008-as debütálása óta minden évben sikerült a továbbjutás, de tavaly sokak meglepetésére ez a hosszú továbbjutási széria megszakadt. Nem nehéz kitalálni, hogy a tűz országáról, Azerbajdzsánról van szó. Gyakorlatilag mindenki arcára kiült a meglepettség, amikor a lisszaboni Eurovízió elődöntőjének eredményhirdetésekor nem mondták ki Azerbajdzsán nevét. Az országot Aisel képviselte az X My Heart című dallal, de a látványos produkció ellenére csak a 11. helyet sikerült megszerezni, így éppen lecsúszott a továbbjutók listájáról. Ez azonban a múlté, Azerbajdzsán pedig  gőzerővel készül a tel-avivi megmérettetésre.

Ciprushoz hasonlóan a kaukázusi ország is nagyon sejtelmesen szivárogtatja ki az információkat a következő Eurovíziós képviselőjéről.  De mi is történt az elmúlt hetekben? Az ICTIMAI január utolsó hetén hirdette meg pályázatát a dalszerzőknek, és február 7-ig várta a pályaműveket a világ minden tájáról. Ez idő alatt több mint 350 dal érkezett be. Ezeket egy zsűri értékelte, illetve szelektálta. Ezzel párhuzamosan az azeri közszolgálati televízió összeállított egy listát a tehetséges azerbajdzsáni előadókról, akik ezáltal esélyessé váltak arra, hogy hazájukat képviseljék a soron következő Eurovízión. Az előadókat szigorú kritériumok alapján válogatták, februárra pedig már csak négy név maradt a listán. Azerbajdzsán azóta hallgatott, de most megtört a csend. Vasárnap este érkezett a hír, hogy március 5-én történni fog valami. Sajnos az előadó és a dal bemutatása elmaradt, helyette egy rövid előzetest tettek közzé, melyből azonban nem derül ki sok minden.

A dal és az előadó hivatalos bemutatóját március 8-ra tették. S hogy kik esélyesek Azerbajdzsán képviseletére? A négy énekes nem más, mint Tofig Hajiyev, Chingiz Mustafayev, Leman Dadasheva  és Samira Efendi. Már csak 3 napot kell várnunk és minden kiderül! Azerbajdzsán május 16-án a második elődöntő második felében fog szerepelni.

(escxtra.com, eschungary.hu)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top