ESC Hungary

A Dal 2018

Folytatódik A Dal 2018 a második elődöntővel

A második elődöntővel folytatódik A Dal 2018. Jövő héten szombaton pedig Magyarország dalt választ a hatvanharmadik Eurovíziós Dalfesztivál lisszaboni versenyére. A mai adásban a 18 elődöntőbe jutó dal második felét hallgathatjuk meg. A szabályok szerint a 9 dalból 3 dal jut tovább a zsűri pontjai által, ahol az ötödik zsűritag a közönség. A fennmaradó 6 dal közül pedig egyet tud betolni a közönség a február 24-i döntőbe. Vagyis öt daltól fogunk elbúcsúzni. A jövő heti döntőben megváltoznak a szabályok: a zsűri tagjai a döntős mezőny felének, vagyis négy produkciót fog pontokkal jutalmazni, és az így kialakult top 4 kerül a szuperdöntőbe, ahol a legtöbb közönségszavazatot összegyűjtő produkció utazhat Lisszabonba.

Ma este is Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd (ESC 2016) lesz a műsor két házigazdája. A szakmai zsűri tagja most is Schell Judit, Both Miklós, Frenreisz Károly és Mező Misi valamint az ötödik zsűritag, a néző. A műsor vendégfellépője Szekeres Adrienn (NF 2008) és Charlie (ESC 1998).

A nézők pontozással és szavazással segíthetik kedvenceiket A Dal applikáción és adal.hu honlapon keresztül, valamint SMS-ben. Általános szabályok a szavazással és a mobiltelefonos alkalmazással itt:

A Dal 2018: A pontozás és a szavazás menete

A második elődöntő résztvevői:

AWS: Viszlát nyár
Ceasefire X: Satellites
Horváth Cintia & Balogh Tomi: Journey
Horváth Tamás: Meggyfa
Király Viktor: Budapest girl
Odett: Aranyhal
Szőke – Kökény – Szakcsi: Életre kel
Vastag Tamás: Ne hagyj reményt
yesyes: I let you run away

A legjobb dalszövegért járó díj ma este fog gazdára találni. Az akusztik verseny szavazásának győztese pedig a jövő heti döntőben mutatkozik be a televízió nézőinek. Szavazni még lehet itt! A Dal 2018 versenyzőinek dalait akusztikus verzióban is meg lehet hallgatni ezen a lejátszási listán:

Nézd meg A Dal 2018 második elődöntőjét!

Szombat Duna TV és Duna World 20:30 A Dal 2018 – első elődöntő Internetes közvetítés itt! (Duna élő)
Szombat Duna TV 22:45 A Dal Kulissza – háttérműsor
Vasárnap Duna World 02:55 A Dal 2018 – első elődöntő, ISMÉTLÉS! Internetes közvetítés itt! (Duna World élő)
Vasárnap Duna World 10:35 A Dal 2018 – első elődöntő, ISMÉTLÉS!

Újranézés a mediaklikk.hu-n!

A verseny után 22:45-kor kezdődik a Kulissza, ahol Pflum Orsi és Forró Bence kérdezgeti az első elődöntő résztvevőit.

Megjelent A Dal 2018 A legjobb 30 című dupla CD is, ami már megrendelhető! rockdiszkont.hu  bookline.hu  mediamarkt.hu  libri.hu

 

(MTVA Sajtóosztály)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top