ESC Hungary

Junior 2022

Junior Eurovízió 2022 bemutatók: Albánia, Örményország és Szerbia képviselői!

Hamarosan elérkezik a következő eurovíziós esemény: 2022. december 11-én 16 órától kezdődik a Junior Eurovíziós Dalfesztivál élő közvetítése Örményország fővárosából, Jerevánból! A jegyeket már elkezdték árusítani, a zsűri showra 3000-20000 AMD között árusítják a jegyeket (1 AMD = 1 HUF), az élő adásokra pedig 5000-30000 AMD-ért lehet bejutni. Az esemény helyszínéül szolgáló Karen Demirchyan Sport- és Koncertkomplexum kapuit fél órával a kezdés előtt bezárják, a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében. A Magyar Eurovíziós Klub Egyesület közös nézéses házibulit szervez a tagok számára, hamarosan mindenki kapni fog egy meghívót erre az eseményre. Addig is ismerjük meg egy kicsit közelebbről a versenyzőket és dalaikat!

Albánia, Örményország és Szerbia versenyzője

Albánia 2012 óta eddig 8 alkalommal vett részt a Junior Eurovízión, a győzelem és a házigazda cím még várat magára. Legjobb helyezésük az utolsó helyes debütálás utáni két év kihagyás eredményeként született meg 2015-ben, amikor Mishela Rapo a Dambaje című dalával az 5. helyet tudta megszerezni. Idén a tengerparti Durrësből származó 11 éves Kejtlin Gjata próbálja meg szépíteni az albán statisztikákat. Kejtlin inspirációt a természetből, a tenger közelségéből szerzi, a zenei ízlését Adele, Paloma Faith, és Josh Groban formálja, sportban a szörfös Bethany Hamilton a kedvence. Van egy kis kedvence is, a Kiki névre hallgató cica.
Egy tipikus eurovíziós erő-balladát kapunk, ami szerintem a tipikus középmezőnyre lesz jó. „Imádnék megosztani egy kis napfényt veled, és minden alkalommal amikor szükséged lesz rám, a lélegzeted neked tartogatnám”. Lélegzet visszafojtva fogjuk figyelni a szereplését!

https://youtu.be/aNWNTJYOvE4

Örményország 15 Junior Eurovíziós részvételében kétszer is sikerült győznie, egyszer 2010-ben Vladimir Arzumanyan a Mama című dallal győzött Minszkben, majd tavaly Párizsban Maléna győzött a Qami Qami-val. Örményország eddig mindig top 10-es volt, helyezéseinek átlaga 4,1 ami igazán imponáló. A házigazdákat idén a 14 éves Nare fogja képviselni a Dance! című dallal. A hivatalos profilból csak annyi derül ki hogy szeret énekelni és táncolni. Nagyon meglepődött, hogy az egyik nagy álma ilyen hamar megvalósul, hogy végre egy nagy színpadon mutathassa be tehetségét. A dalszöveg a bulizás felfokozott hangulatáról szól, milyen érzések fűtik, hogyan táncolj, hogyan lépkedj. Remélhetőleg egy nagy táncshowt fogunk kapni és egy top 5 helyezést. Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy kik azok az előadók Magyarországon, akik egy fellépéskor beleállnak rendesen a koreográfiába…

Szerbia 16-szoros Junior Eurovízió résztvevő, 2006 óta kétszer is sikerült 3. helyezést elérniük, de általában a középmezőnyben, vagy a hátsó traktusban szokták befejezni a versenyeket. Ezt a sorozatot próbálja megtörni idén a 13 éves Katarina Savić a Svet Bez Granica című dallal. Katarina énekel, balett táncos és harsonán is játszik. Családjával Belgrádban él, a macskáját Leonnak, a békáját pedig En-nek. Kedvenc előadói: BTS, Taylor Swift, és Harry Styles. A dalszöveg kicsit kacifántos: olyan mintha a szülők nem vennék komolyan a lány érzéseit a szerelemről, de kiderül, hogy ez egy erős testvéri szeretet: a kisöccsét annyira szereti, hogy még a napraforgók is inkább az öccse felé fordulnak. Persze szereti a szüleit is, de az öccse valami csoda! Ez a keringős lüktetés nem fog túl jó eredményt hozni, bár ha ezt a csodát meg tudják jeleníteni a színpadon is, akkor bármi lehet a végén!

https://youtu.be/7Dh6i6Lepo4

Ne felejtsetek el szavazni a dalokra: A főoldal jobb sávjában is elérhető a kattintós szavazás! Napi egyszer lehet 2-4 kedvencre szavazni!

About Author

Junior Eurovízió 2022 bemutatók: Albánia, Örményország és Szerbia képviselői!
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top