ESC Hungary

Junior 2022

Junior Eurovízió 2022 bemutatók: Albánia, Örményország és Szerbia képviselői!

Hamarosan elérkezik a következő eurovíziós esemény: 2022. december 11-én 16 órától kezdődik a Junior Eurovíziós Dalfesztivál élő közvetítése Örményország fővárosából, Jerevánból! A jegyeket már elkezdték árusítani, a zsűri showra 3000-20000 AMD között árusítják a jegyeket (1 AMD = 1 HUF), az élő adásokra pedig 5000-30000 AMD-ért lehet bejutni. Az esemény helyszínéül szolgáló Karen Demirchyan Sport- és Koncertkomplexum kapuit fél órával a kezdés előtt bezárják, a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében. A Magyar Eurovíziós Klub Egyesület közös nézéses házibulit szervez a tagok számára, hamarosan mindenki kapni fog egy meghívót erre az eseményre. Addig is ismerjük meg egy kicsit közelebbről a versenyzőket és dalaikat!

Albánia, Örményország és Szerbia versenyzője

Albánia 2012 óta eddig 8 alkalommal vett részt a Junior Eurovízión, a győzelem és a házigazda cím még várat magára. Legjobb helyezésük az utolsó helyes debütálás utáni két év kihagyás eredményeként született meg 2015-ben, amikor Mishela Rapo a Dambaje című dalával az 5. helyet tudta megszerezni. Idén a tengerparti Durrësből származó 11 éves Kejtlin Gjata próbálja meg szépíteni az albán statisztikákat. Kejtlin inspirációt a természetből, a tenger közelségéből szerzi, a zenei ízlését Adele, Paloma Faith, és Josh Groban formálja, sportban a szörfös Bethany Hamilton a kedvence. Van egy kis kedvence is, a Kiki névre hallgató cica.
Egy tipikus eurovíziós erő-balladát kapunk, ami szerintem a tipikus középmezőnyre lesz jó. „Imádnék megosztani egy kis napfényt veled, és minden alkalommal amikor szükséged lesz rám, a lélegzeted neked tartogatnám”. Lélegzet visszafojtva fogjuk figyelni a szereplését!

https://youtu.be/aNWNTJYOvE4

Örményország 15 Junior Eurovíziós részvételében kétszer is sikerült győznie, egyszer 2010-ben Vladimir Arzumanyan a Mama című dallal győzött Minszkben, majd tavaly Párizsban Maléna győzött a Qami Qami-val. Örményország eddig mindig top 10-es volt, helyezéseinek átlaga 4,1 ami igazán imponáló. A házigazdákat idén a 14 éves Nare fogja képviselni a Dance! című dallal. A hivatalos profilból csak annyi derül ki hogy szeret énekelni és táncolni. Nagyon meglepődött, hogy az egyik nagy álma ilyen hamar megvalósul, hogy végre egy nagy színpadon mutathassa be tehetségét. A dalszöveg a bulizás felfokozott hangulatáról szól, milyen érzések fűtik, hogyan táncolj, hogyan lépkedj. Remélhetőleg egy nagy táncshowt fogunk kapni és egy top 5 helyezést. Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy kik azok az előadók Magyarországon, akik egy fellépéskor beleállnak rendesen a koreográfiába…

Szerbia 16-szoros Junior Eurovízió résztvevő, 2006 óta kétszer is sikerült 3. helyezést elérniük, de általában a középmezőnyben, vagy a hátsó traktusban szokták befejezni a versenyeket. Ezt a sorozatot próbálja megtörni idén a 13 éves Katarina Savić a Svet Bez Granica című dallal. Katarina énekel, balett táncos és harsonán is játszik. Családjával Belgrádban él, a macskáját Leonnak, a békáját pedig En-nek. Kedvenc előadói: BTS, Taylor Swift, és Harry Styles. A dalszöveg kicsit kacifántos: olyan mintha a szülők nem vennék komolyan a lány érzéseit a szerelemről, de kiderül, hogy ez egy erős testvéri szeretet: a kisöccsét annyira szereti, hogy még a napraforgók is inkább az öccse felé fordulnak. Persze szereti a szüleit is, de az öccse valami csoda! Ez a keringős lüktetés nem fog túl jó eredményt hozni, bár ha ezt a csodát meg tudják jeleníteni a színpadon is, akkor bármi lehet a végén!

https://youtu.be/7Dh6i6Lepo4

Ne felejtsetek el szavazni a dalokra: A főoldal jobb sávjában is elérhető a kattintós szavazás! Napi egyszer lehet 2-4 kedvencre szavazni!

About Author

Junior Eurovízió 2022 bemutatók: Albánia, Örményország és Szerbia képviselői!
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top