ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Oroszország

A ’94-ben debütált Oroszország 2008-ban tudta először (és eddig utoljára) megnyerni a versenyt – hála Dima Bilannak. Azóta két alkalommal is sikerült ezüstérmet és szintén kétszer bronzérmet is szerezniük (ez utóbbi mindkettő Sergey Lazarevnek köszönhetően). A 2004-es elődöntős rendszer bevezetése óta (leszámítva azt az egy évet, amikor a verseny 2017-ben Ukrajnában került megrendezésre és végül nem vettek részt) mindössze egyszer, rögtön visszatérésükkor 2018-ban kényszerültek kihagyni a döntőt – Julia Samoylova az elődöntőben mindössze a 15. helyen végzett.

Az oroszokat idén az egyik legismertebb formációjuk, a Little Big képviselte volna, daluk pedig az Uno. Egyelőre nem ismert, hogy jövőre is őket küldenék a versenybe (bár 2017-2018-ban hasonló volt a helyzet ebből a szempontból, igaz akkor Julia más okból nem indulhatott). Ilia, a csapat frontembere egyébként „nagyon adná”, ha jövőre megpróbálhatnák az Eurovíziót.

A punk-pop-rave banda 2013-ban, a bolondok napján alakult meg – jelenleg négy tagja van: Ilia Prusikin (frontember), Sonya Tayurskaya (énekesnő), Anton Lissov (MC) és Sergey Makarov (DJ). Az Eurovíziós Dalfesztiválra 6 fősre bővültek volna: Yuriy Muzychenko a The Hatters-ből, míg Florida Chanturia a Leningrad csapatból.

Debütáló albumuk a With Russia From Love (magyarul: Oroszországgal Szeretetből) volt, melyet 2014-ben jelentették meg. Jelenleg több, mint 20 zenei videójuk van és 2019-ben elérte YouTube csatornájuk az 1 milliárdos nézettséget. Rengeteg nemzetközi díjat zsebeltek már be: Berlin Music Awards, Global Film Festival Awards és még sok mást. A Big Dick (Nagy F@rok) című daluk elnyerte például 2016-ban a leghitványabb dal címét (a klip egyébként tele van szexuális utalásokkal és képekkel).

Második lemezükre 4 évet kellett várni 2014 után, a címe az Antipositive lett. Egyik legismertebb daluk volt ennek az albumnak az első kislemezes dala, a Skibidi. A klipben megjelenő jellegzetes táncmozdulatokat rengetegen utánozták le és az egyik leghíresebb mém lett Oroszországban: a #SkibidiChallenge-t rengeteg híres televíziós sztár, népszerű énekes és influenszer is támogatta. Megannyi TikTok videó készült ebből is és másik kislemezükből, az I’m OK-ből. Ezen kívül is több ismert daluk van, például a Lolly Bomb, az AK-47, a Faradenza vagy éppen a felettébb művészi-megosztó képvilággal felvett Hateful Love.

„Ez több lesz, mint egy margarita. Az én kedves senoritámnak foglak hívni. Csak veled megyek el éjszaka, mindössze annyit kell tenned, hogy készen állj egy kis akcióra. Ne színlelj, isteni finom lesz – pajzánkodunk rögtön éjfél után. Nagyon csábító nyuszi vagy, Te pedig nagyon vicces, drágám. Mindössze annyit kell tenned, hogy készen állj egy kis akcióra. Egy, kettő, három…”

Nos, a dalszöveg nem bír igazán mély tartalommal, de kétlem, hogy ez lett volna a célja a csapatnak ezzel a dallal. Ez egy vidám, bulizós nóta, ami a klippel együtt hozza el igazán a parti-hangulatot (legalábbis nálam). Népszerűségét mutatja, hogy a hivatalos eurovision YouTube csatornán is már 81 milliós megtekintésnél jár a klip.

Személyes vélemény: az oroszok idén ezzel a dallal biztosan a legjobb 5 között végeztek volna, de akár egy top 3-t is megkockáztatnék. (Nálam nyertesek.)

https://www.youtube.com/watch?v=L_dWvTCdDQ4

(eurovision.tv)

Hány pontot adnál Oroszországnak?

survey tool

About Author

Napi Eurovízió 2020: Oroszország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top