ESC Hungary

Junior 2020

Napi Junior Eurovízió 2020: Kazahsztán

Kazahsztán 2018-ban debütált a versenyen. Daneliya Tuleshova képviselte először országát az Òzińe Sen (Te magad) című dalával (egyébként Daneliya az ukrán The Voice gyerek kiadásában és az America’s Got Talent műsorában is igen szép eredményeket ért el). A fesztiválon 6. helyezett lett. 2019-ben is sikeresen álltak a dalverseny színpadára, hiszen Erjan Maksim az Armanyńnan qalma (Ne pazarold az álmaid) című dalával a második helyig száguldott.

A 2020-as Junior Euróvízión a 12 éves Karakat Bashanova fogja képviselni Kazahsztánt Forever (örökké) című dalával november 29-én Varsóban. Karakat a kazahsztáni Ryskulov településéről származik, viszont Talgar (Kazahsztán) városában élnek családjával, édesanyjával és két idősebb testvérével. Ikonok akikre felnéz híres énekesnők: Beyoncé, Céline Dion, Whitney Houston.
Eddigi legfontosabb állomások a karrierjében, hogy a 2018-as kazahsztáni nemzeti válogatón részt vehetett, a másik pedig, hogy a White Bird tévésorozat betétdalát felénekelhette, ami a legnagyobb videómegosztó portálon elérte az 5 milliós megtekintést.
Karakat legnagyobb álma egy előadás a nagyszínpadon hegedűvel a vállán, az oroszországi Szentpéterváron.

Karakat száma a Forever egy igazán nagyívű dal. Ha tetszik a dal, ha nem akkor is muszáj oda figyelnem rá, hiszen szinte hihetetlen, hogy egy 12 éves gyerek ilyen érzelmekkel tud előadni egy dalt. A szám közvetítését nem csak az igen érett hangjával éri el, hanem a zenei alappal is. A szöveggel nem vagyok kibékülve, számomra ez mintha összecsapott munka lenne, viszont így is átjön Karakat elveszített apja iránti érzései. Ezzel a dallal inspirálni szeretne és hogy higgyenek az emberek a varázslatban, ami bennünk és szeretteinkben rejlik, de leginkább magukban és, hogy túl tudjunk lépni egy nehéz időszakon.

A dal szövegének egy részlete tükörfordításban:

Apám, Te vagy az egyetlen akiben megbízok, Te voltál a támogatóm
Apám, az én bölcsességem, a szeretetem és Te vagy a szívemben
Az énekes madarad fent repül
Az én hálám feléd az végtelen apám
Némán, kimerülve haladok tovább az utamon nélküled

A tavalyi versenyen Erjan magasra tette a lécet, amit szerintem most nem sikerült megugrania Kazahsztánnak. Egy csodás színpadképpel és tökéletes énekkel úgy gondolom a top 5-be még benne lehet, legalábbis az én listámban az első 5 között szerepel! Vajon a versenyen is benne lesz? A választ 29-én megkapjuk!

(eurovision.tv)

About Author

Napi Junior Eurovízió 2020: Kazahsztán
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top