ESC Hungary

Rajongunk

Botrány: Az orosz zsűri élőben közvetítette a zsűris próba egy részét a neten

Tudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com

Tegnap este volt a 2016-os Eurovíziós Dalfesztivál zsűris próbája, ahol a nemzeti zsűrik egy videószobában figyelték a produkciókat, majd a végén elküldték a szavazatokat a versenyt szervező EBU-nak. Ezek a szavazatok befolyásolják 50%-ban a végeredményt. Az EBU most amiatt indított nyomozást, mert az egyik orosz zsűritag 7 percig élőben streamelte a zsűris döntőt egy Periscope nevű alkalmazás segítségével.

Anasztázia Stockaja, az orosz zsűri tagja a holland és az örmény produkció alatt indított élő közvetítést a Periscope alkalmazáson keresztül, amiben mutatta a közvetítés képeit is (ezt szigorúan tilos nyilvánosságra hozni a verseny előtt, erre a sajtóközpontban is felhívják mindenki figyelmét), valamint lehet hallani a zsűri kommentjeit és pontozását is a felvételen.

A közvetítésnek 2000 nézőke volt, amit el is távolítottak az eredeti helyről, de felkerült a YouTube-ra is, itt 56000-nél tart a megtekintések száma.

Az EBU most azt vizsgálja, hogy mi is történt pontosan, mi hangzott el, és mi volt látható, mielőtt döntést hoznának. Elképzelhető, hogy az orosz zsűri szavazatait érvényteleníteni fogják.

Frissítés 2016.0510. 18:30: Az EBU és az orosz RTR köztévé megvitatta az eseményeket. Az RTR javaslatára visszaléptetik azt a bizonyos zsűritagot, a szavazatait érvénytelenítik, és a helyére az RTR új zsűritagot fog hívni a nagy döntőre. Az RTR elnézést kér a holland AVROTROS és az örmény AMPTV nemzeti közmédiától, amiért online streamelte a küldöttjük fellépését az orosz zsűritag.

Az EBU álláspontja szerint nem sérti a szabályokat ha egy zsűri streameli a zsűri munkáját, amíg az egyéni szavazatok, az összesített helyezések, vagy a zsűri pontjai titokban vannak tartva a nagy döntő végéig.

Az EBU álláspontja szerint elégedettek az RTR javaslataival, amivel arra utalnak, hogy megértették, hogy milyen fajta viselkedés megengedett, és milyen a nem megengedett az Eurovíziós Dalfesztiválon.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top