ESC Hungary

Eurovízió 2024

das Deutsche Finale 2024 – A német válogató előadói

das Deutsche Finale 2024 logó

A német válogató idén sem fog elmaradni. Kilenc előadó vesz részt a „Eurovision Song Contest – das Deutsche Finale 2024” (Eurovíziós Dalfesztivál – A Német Döntő 2024) televíziós műsorban. Nyolc közülük már biztosan ott lesz a berlini színpadon: GALANT, Isaak, Leona, Bodine Monet, Max Mutzke, NinetyNine, Marie Reim és Ryk. A kilencedik előadót a közönség fogja kiválasztani a hatrészes sorozat, az „Ich will zum ESC!” utolsó epizódjában, csütörtökön, február 8-án 22:00 órakor élőben az ARD Mediathekban (ardmediathek.de) és a német televíziós műsorban, az NDR Fernsehenben. A „Eurovision Song Contest – das Deutsche Finale 2024” című műsort, amelyet Barbara Schöneberger fog vezetni, élőben közvetítik Berlinből a Das Erste-n és az ONE-n, az eurovision.de-n és az ARD Mediathekban 22:05-kor.
A Német Döntőre szóló jegyek már megvásárolhatók.
Összesen 693 pályázat érkezett a műsorra. A nyolc előadót az NDR ESC szerkesztőcsapata választotta ki.

GALANT – „Katze”

A GALANT mögött egy dél-németországi duó áll, a 26 éves Mona (München) és a 29 éves Paul (Mannheim). Elektropop csoportként a Neue Deutsche Welle hatásaival, ihletet merítenek a kor nagyjaiból. Szórakoznak a dolgok banalitásán, nevetnek a művészetek kommercializmusán. A „Katze” című dalban a Galant leírja, hogy az emberek hogyan távolodnak el eredeti természetüktől a traumatikus élmények után, és önvédelemből egyre elzárkóznak és eltávolodnak a társadalomtól. A macska egy olyan személyt képvisel a dalban, aki teljességgel elvesztette önmagát az évek során.
„Hiszünk a zene egyetemes nyelvében és képességében, hogy átlépje a határokat. Dalunk és előadásunk célja nem csak a szórakoztatás, hanem egy üzenet közvetítése is a szabadságról, önelfogadásról.

Isaak – „Always On The Run”

Isaak egy kisvárosból Espelkamp-ból kezdte meg zenei pályafutását egy együttes tagjaként. Isaak Guderian utcazenészként már iskolás korában is lenyűgözte az embereket rendkívüli hangjával. 2011-ben először mutatta meg tehetségét milliós közönség előtt az „X Factor” tévés show keretében, és 2021-ben megnyerte a „Show your Talent” digitális tehetségkutatót.

Énekrepertoárja a melankolikus balladáktól az erőteljes feldolgozásokig terjed. Isaak „Always On The Run” előzetes címe egy példa arra, hogy egy dal érzelmi mélységei és felkavaró csúcsai milyen különleges zenei utazásra késztethetik a közönséget.

Leona – „Undream You”

A középiskola elvégzése után Leona számára egyértelmű volt: csak zene van, és nincs B terv. A 20 éves hamburgi lány korán felfedezte a közösségi média világa által kínált lehetőségeket, és a népszerű platformok felé készült zenéje hamar jelentős rajongótáborra tett szert. Ismert zenészek is felfigyeltek rá: Max Giesinger popsztár felvett vele egy dalt, és meginvitálta egy koncertjére. Leona „Undream You” című, lelkes balladájával mutatja be hangjában rejlő lehetőségeket a német ESC döntőn, melyben egy elveszett szerelemről beszél.

Bodine Monet – „Tears Like Rain”

Bodine Monet hollandiai zandvoorti énekes, aki a zenén keresztül találta meg élete célját. 14 évesen bejutott a The Voice Kids döntőjébe. A 23 éves lány ma kizárólag énekes-dalszerzői karrierjére koncentrál. A kanadai gyökerekkel rendelkező énekesnő szülein keresztül került kapcsolatba az ESC-el, és a szomszédos országgal való szoros kapcsolatának köszönhetően Németországért szeretne versenyezni az Eurovíziós Dalfesztiválon. „Tears Like Rain” című dalával arra akarja ösztönözni az embereket, hogy szakadjanak el a mérgező kapcsolatoktól, és lépjenek túl a negatív múlton.

Max Mutzke – „Forever Strong”

Max Mutzkéval egy ismert név vesz részt a nemzeti válogatón. 2004-ben a most 42 éves versenyző megnyerte a német döntőt, és nyolcadik helyezést ért el az Isztambulban megrendezett Dalfesztiválon. Utolsó dalával, a „Can’t Wait Until Tonight” című számával, amelyet Stefan Raab írt, egyenesen a német slágerlisták 1. helyére került, majd énekesként és dalszerzőként is sikeresen került a német zenei életbe.

Marie Reim – „Naiv”

Marie Reimmel, a popsztár Michelle és Matthias Reim énekes lányaként szeretné megnyerni az ESC német döntőjét. Édesanyja 2001-es koppenhágai ESC döntőjében elért nyolcadik helye ihlette a düsseldorfi születésű lányt a jelentkezésre. Marie arról álmodik, hogy dalával majd vissza tudja juttatni Németországot a verseny élvonalába. A 23 éves lány már nagy színpadi tapasztalattal rendelkezik, tizenkét évesen volt először jelentős tévés szereplése Florian Silbereisennel. Önéletrajzi dala, a „Naiv” azt az érzelmi hullámvasutat írja le, amikor az ember át akarja rendezni az életét egy szerelmi csalódás után.

NinetyNine – „Love On A Budget”

A 24 éves énekes és dalszerző, NinetyNine Hamburg szívéből származik. Az újonc, Daniel Leon Schmidt a felvett művésznevét 1999-es születési évével és 1,99 méteres magasságával magyarázza. A zenész multiinstrumentalista, és sikeres dalszerző. 19 évesen szerződést írt alá egy nagy zenei kiadóval, és sok más előadónál kamatoztatta dalszerzői tehetségét. NinetyNine időtlen popként írja le zenéjét az indie és a vintage rock hatásával. 2023 eleje óta NinetyNine hat kislemezt adott ki, és sikeres minden elterjedt streaming platformon. Jelenlegi, „Love On A Budget” című kislemezével megkérdőjelezi a jómódú társadalmat a német ESC döntőjén: Miért kell mindig luxusnak és csillogásnak lennie? Jobb, ha pillangók vannak a gyomrodban, mint dollárjelek a szemedben.

Ryk – „Oh Boy”

Ötéves korában Rick Jurthe alias Ryk az alsó-szászországi Bad Nenndorfból ült először nagyapja zongorájához. Egy évvel később édesanyja leckékre küldte egy szigorú orosz zongoratanárhoz. Ryk jelenleg dalszerzőként, zeneszerzőként és zenei producerként dolgozik különböző projektekben, beleértve számos élő szórakoztató eseményt, például színházi és cirkuszi produkciókat. 2018-ban tette meg első ESC-kísérletét a német előversenyen, és harmadik helyezést ért el. Idén a 34 éves énekes újra indul, és az „Oh Boy” című dalával szeretné meghódítani az ESC rajongók szívét.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top