ESC Hungary

Blog

ESC Hungary: Nagy változások a 10 éves évfordulóra

Szerző: Klész Imre

Nem gondoltam volna, hogy megéli a honlap a 10 éves évfordulót, de ha már ilyen jeles ünnep lett, akkor lássuk, milyen sokkoló meglepetésekkel találkozhat a kedves olvasó.

Augusztus végén a szokásos rajongói találkozón Robekkel vettünk egy tortát, hogy különlegesebb legyen egy kicsit a találkozó hangulata. Akik nem voltak ott, azok sem maradnak ki a jóból, remélhetőleg mindenki meg fogja kedvelni ezt a mostani honlapmegjelenést, mert a mobil megjelenés miatti kék csempéssel nem sikerült összebarátkozni, szerintem senkinek sem igazán.

Megmutatom, mit hol lehet megtalálni. A honlap legtetején található a menüsor, amiből a rólunk című menüpontot emelném ki jobban, mert itt találhatók a hozzászólási alapelvek, itt van Attila 8 évvel ezelőtt indult Eurovízió tanfolyama, és tacom 10 évvel ezelőtti gyíkja (ami még most is örök érvényű dolgokat tartalmaz). Itt látható, hogy a régi honlap 2965 cikke és 100499 hozzászólása el van tárolva egy old nevű oldalon, és talán megmarad az utókornak, sokkal inkább, mint a 2005-2007 között született html oldalak.

A reklámcsík után a következő rész a nagy színes képes cikkajánló, ahol 1-5 cikk lesz kiemelve attól függően, hogy van-e valamilyen szezonális esemény.

Ezután jön egy kis trükk, mert a honlap többi részének megjelenése attól függ, hogy milyen eszközön olvassátok a dolgokat. Ha mobilról követ valaki minket, akkor van három választási lehetősége. Vagy a kiemelt témákat, vagy a cikkeket lehet olvasni megjelenési sorrendben, vagy különböző hasznos kiegészítőket lehet tanulmányozni. A tableten vagy kis felbontást támogató, régi típusú monitort használók két lehetőség közül, a kiemelt és az idősorrendben megjelenített hírek közül választhat. A kiegészítő infók itt automatikusan megjelennek. Akik nagyobb képernyő-felbontású monitoron vagy laptopon néznek minket, azoknak pedig mind a három lehetőség egyszerre kínálkozik.

A középső keskeny sávon a legfrissebb hírek láthatók idősorrendben azoknak, akik szeretnék sorba olvasni a cikkeket. Bár az első cikkre kattintás után görgetéssel automatikusan át lehet jutni a következő cikkhez. Bal szélen témák szerint vannak csoportosítva a hírek. Itt a témák aktualitásától és jelentőségétől függően változhat a cikkek megjelenítésének elrendezése, így még élvezetesebb és rendezettebb cikkek között lehet keresgélni.

Bal oldalon pedig a legutóbbi köztes (kék csempeszörny) dizájn miatti száműzetésbe került mindenféle hasznos infók kaptak helyet. Online lista, bejelentkezési menü, Facebook ablak, a Facebook-kal összekötött Twitter fal (ahol sok rövid infót is össze lehet szedni azért, mert egy cikkhez nem volt elég hosszú), látható, hogy melyik cikkhez érkeztek legutóbb hozzászólások, és egy angol nyelvű hírdoboz az eurovision.tv-hez.

A lap alján egy impresszumszerű lábléc és témák TAG-gyűjteménye található. A lap legalján van egy ismételt menüsor, ahol a friss hírek gombra kattintva megint csak időrendi sorrendben lehet megjeleníteni a cikkeket. Ebben a nézetben a leglátványosabb az a lehetőség, ahol lehet a cikk illusztrációján látni, hogy hányan nézték meg a cikket és hányan kommenteltek rá. A kezdőlap menüre bökve persze vissza lehet térni az eredeti címlap elrendezéshez.

Egy cikkre kattintva pedig csak ajánlók láthatók oldalt. A cikkekhez kapcsolódik néhány közösségi médiás megosztási lehetőség is. Facebook, Twitter, Pinterest vagy E-mail megosztási lehetőség van felsorolva, majd buborékszöveg ikon egy gyors link a hozzászólásokhoz.

A cikkek kommentelése egy felugró új ablakban történik. Ettől remélhetőleg lecsökken a szerver terhelése a nagy események napjain. Itt gyakorlatilag tényleg csak a beszélgetésfolyam található, az avatarok helyett csak nevek fognak látszódni. Az ablak jobb alsó sarkában pedig be lehet zárni a beszélgetés ablakát.

Jó hír, hogy sikerült átmenteni a felhasználói adatokat az új adatbázisba, így nem kell újra regisztrálni a honlaphoz. Viszont a korábbi kommentek közül csak néhány látszódik. Körülbelül egy hete zajlott le egy sikeres teszt néhány korábbi cikk átmentésével, és ehhez sikerült kimenteni a hozzászólásokat is.

Ha valamilyen kérdésetek lenne, vagy hibát találtatok, osszátok meg legyetek szívesek. Köszi a türelmet és köszi ezt a csodás 10 évet!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top