ESC Hungary

Rajongunk

ESC Radio Awards 2017: Az idei díjazottak

Június 3 és 11 között szavaztatta meg a nap 24 órájában eurovíziós zenéket játszó escradio.com a hallgatóit a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál versenyzőiről három kategóriában.

2012 után ismét az aktuális verseny győztesének sikerült díjat nyernie, Portugália két kategóriában is győzött. Luisa Sobral szerzeménye, az Amar Pelos Dois lett a legjobb dal, Salvador Sobral pedig a legjobb férfi előadó. A legjobb női előadó díjat Franciaország képviselője, Alma kapta meg. A legjobb együttes kategóriát fölényes győzelemmel Moldávia képviselői, azaz a SunStroke Project nyerte, akik az összes szavazatok 24,7%-át szedték össze. Ez az egyik legkimagaslóbb eredmény ebben a kategóriában.

A legjobb dal kategória második helyezettje a Beautiful Mess című dal lett, melyet Bulgária képviselője, Kristian Kostov adott elő. A fiatal énekes a legjobb férfi előadó kategóriában is második helyezést ért el. Ugyanebben a két kategóriában Olaszország képviselője, Francesco Gabbani és az Occidentali’s Karma lett a bronzérmes. A legjobb dalért indított versenyben a két, elődöntőből kiesett dal közül kettő is bekerült a top 10-be. Koit Toome & Laura Észtország képviseletében a Verona című dallal 7. helyezést szereztek, míg a finn Norma John formáció Blackbird című dala a 10. helyezést érte el.

A legjobb női előadó kategóriában Belgium képviselője, Blanche lett a második helyezett, A brit Lucie Jones pedig a harmadik. A legjobb együttes kategóriában a második helyezést a JOWST érte el Norvégiából, harmadik pedig a holland O’G3NE trió lett.

A magyar vonatkozások tekintetében Pápai Joci Origo című dala a 9. helyezést érte el, ez például három hellyel jobb eredmény a svéd Robin Bengtsson I Can’t Go On című dalához képest. A legjobb férfi előadó versenyében 14 előadó közül Joci az 5. helyezést érte el.

Részletes eredmények és forrás: escradio.com

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top