ESC Hungary

Rajongunk

ESC Radio Awards 2017: Az idei díjazottak

Június 3 és 11 között szavaztatta meg a nap 24 órájában eurovíziós zenéket játszó escradio.com a hallgatóit a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál versenyzőiről három kategóriában.

2012 után ismét az aktuális verseny győztesének sikerült díjat nyernie, Portugália két kategóriában is győzött. Luisa Sobral szerzeménye, az Amar Pelos Dois lett a legjobb dal, Salvador Sobral pedig a legjobb férfi előadó. A legjobb női előadó díjat Franciaország képviselője, Alma kapta meg. A legjobb együttes kategóriát fölényes győzelemmel Moldávia képviselői, azaz a SunStroke Project nyerte, akik az összes szavazatok 24,7%-át szedték össze. Ez az egyik legkimagaslóbb eredmény ebben a kategóriában.

A legjobb dal kategória második helyezettje a Beautiful Mess című dal lett, melyet Bulgária képviselője, Kristian Kostov adott elő. A fiatal énekes a legjobb férfi előadó kategóriában is második helyezést ért el. Ugyanebben a két kategóriában Olaszország képviselője, Francesco Gabbani és az Occidentali’s Karma lett a bronzérmes. A legjobb dalért indított versenyben a két, elődöntőből kiesett dal közül kettő is bekerült a top 10-be. Koit Toome & Laura Észtország képviseletében a Verona című dallal 7. helyezést szereztek, míg a finn Norma John formáció Blackbird című dala a 10. helyezést érte el.

A legjobb női előadó kategóriában Belgium képviselője, Blanche lett a második helyezett, A brit Lucie Jones pedig a harmadik. A legjobb együttes kategóriában a második helyezést a JOWST érte el Norvégiából, harmadik pedig a holland O’G3NE trió lett.

A magyar vonatkozások tekintetében Pápai Joci Origo című dala a 9. helyezést érte el, ez például három hellyel jobb eredmény a svéd Robin Bengtsson I Can’t Go On című dalához képest. A legjobb férfi előadó versenyében 14 előadó közül Joci az 5. helyezést érte el.

Részletes eredmények és forrás: escradio.com

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top