ESC Hungary

Eurovízió 2016

Eurovízió 2016: Gyors segítség Stockholmban

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv, stockholm.se
A médiaesemények időpontjairól (próbák, főpróbák, élő show időpontjai) szóló brossúra magyar fordítása letölthető innen: SVT_ESC2016_média_iránytű_média_események_0428

Stockholm rengeteg látnivalót tartogat, emelett jó tudni néhány dolgot, amit ajánlott észben tartani az elkövetkező napokban kiutazóknak. Legyél akár akkreditált látogató, vagy csak egyszerűen van belépőd valamelyik eseményre, mutatunk néhány tippet, amit nem szabad kihagyni.

Akkreditáltaknak

Akkreditált rajongók számára fontos, hogy a megérkezésük után minél hamarabb megszerezzék az akkreditációhoz járó kártyát, amivel be lehet lépni különböző helyekre. Az akkreditációs kártyákat a Globe Arena mellett lévő akkreditációs központban lehet átvenni. Ha taxival érkezel a helyre, akkor a Arenavägen 29 címet kell elmondani a sofőrnek, ha metróval, akkor a zöld vonalon kell Hagsätra irányába menni, és leszállni a Globen-nél. A jegy 36 koronába kerül (kb 1200 forint). A Globen megállóban nyilak segítik a helyes irányt az akkreditációs központhoz. Az akkreditációs kártyához igazolni kell a személyazonosságot az akkreditációban megadott okirat bemutatásával. Az akkreditációs központ május 1-jén nyit, a sajtóközpont pedig május 2-án. Összesen 450 F kategóriás (azaz rajongói) akkreditációt osztanak ki, ez a versenyen résztvevő országonként kb 10-et jelent, azon kívül 30-at osztanak ki. A rajongók a következő területeken használhatják az akkreditáció nyújtotta előnyöket: bejutás a sajtóközpontban a rajongói területre, az első főpróbák után a sajtótájékoztató területére, belépés minden show első főpróbájára a színpad előtti sajtónak fenntartott területre, belépőjegyként szolgál az EuroClubba. Az előző évekhez képest idén NEM LEHET IGÉNYBE VENNI tömegközlekedésre az akkreditációs kártyával. Csak az Eurovíziós Dalfesztivál személyszállítási szolgáltatásait lehet igénybe venni a kártyával. Aki a tömegközlekedést szeretné használni, az a sajtóközpont információs pultjánál kaphat ingyen egy úgynevezett SL kártyát egy bizonyos összeggel feltöltve. Bővebb tájékoztatást az SL kártya átvételekor lehet kérni. A sajtóközpont általában reggel 9-kor nyit és legalább 21 óráig nyitva van. A próbák és az élő közvetítés időpontjához igazodva tovább is nyitva tart (a verseny hetében hajnal 1-ig vagy hajnal 3-ig, minden nap változik) de május 8-án vasárnap 18:30-ig van nyitva. Részletek a helyszínen.

Bulihelyek

Az Eurovíziós falu május 6-14-ig a hivatalos nyilvános fesztiválterület a 2016-os Eurovízió alatt Stockholm szívében, a Kungsträdgårdenben. Eurovíziós zene, produkciók, ételek és italok várják a vendégeket.

Az EuroClub egy találkozó- és szórakozóhely és hivatalos bulihelyszín egyben a művészek és delegációk, az akkreditáltak számára. Az Euro Fan Café egy napközben kevésbé zajos de szintén találkozóhely szélesebb közönség számára. Idén ugyanabban az épületben, a Skeppsbronnál van mindkét helyszín, így ideális esetben az Euro Fan Café este 8-as zárása után át lehet menni az Euroclubba de ide a belépés korlátozott. Az EuroClubba az akkreditáltak mellett OGAE tagok is beléphetnek, nekik az EuroClubban lehet megvenni az ide szóló akkreditációt, melynek ára 500 SEK (kb 17000 forint), melyet az EuroClub nyitva tartása alatt korlátlan belépésre fel lehet használni.

Jelentősebb programok:

A Globe Arena próbáit az EuroClubból és az Euro Fan Caféból is lehet követni.

Május 5-én több fellépővel lehet látni beszélgetést. 16 órától a ciprusi Minus One, 17:30-tól a svájci Rykka, 19 órától az izlandi Greta Salóme lesz a vendégaz Euro Fan Caféban.

Május 6-án 18 órától az Eurovíziós Faluban több produkciót is lehet látni, fellép Rykka, Eneda Tarifa Albániából, az ABBA kórus, este 8-tól pedig a 2005-ös svéd versenyző, Martin Stenmarck ad koncertet. Ezen az estén az Euroclubban az északi országok fognak bemutatkozni, Nordic Night címmel.

Május 7-én az Eurovíziós faluban a magyar Freddie fog fellépni 17:30-tól, majd utána a montenegrói Highway mutatja be idei versenydalát. 18:45-től pdig a ciprusi Minus One fog fellépni. Az Euroclubban bemutatkoznak a delegációk, valamint fellép Helena Paparizou (ESC 2006 győztes).

Május 8-án a különböző emberi jogi beszélgetések és koncertek mellett a vörös szőnyeges bevonulás lesz a fő esemény.

Május 9-én az Eurovíziós faluban 12 órától tános fellépések lesznek. Az Euro Fan Caféban 13 órától kvízjáték, 17 órától az albán versenyző fog fellépni, majd Melodifestivalen Night címmel hajnalig fog szólni a talpalávaló, egy másik teremben pedig hajnalig lehet karaokezni. A nap fénypontja az Euroclub Izraeli bulija lesz, ami minden évben a legnépszerűbb buliesemény. Fellép az idei izraeli versenyző, Hovi Star, és DJ Ron Cohen, valamint éjféltől Linda Bengtzing és Magnus Carlsson is.

Május 10-én kedden az Eurovíziós Faluban 17:30-tól a szerb ZAA, az ausztrál Dami Im, a fehérorosz Ivan, majd a hosszú nevű idei grúz fellépők, majd a brit Joe and Jake duó fog fellépni. Az este 9 órai óriáskivetítőn nézhető első elődöntő előtt nagy eurovíziós slágereket lehet együtt énekelni a helyi műsorvezetővel. Az Euro Fan Caféban 13 órától EuroZumba lesz, este pedig Balladák éjszakája.

Május 11-én az Eurovíziós Faluban 17:45-tól az izlandi Greta Salóme, a spanyol Barei, a Belgiumot 2013-ban képviselő képviselő Roberto Bellarosa fog fellépni. 19:30-tól Stockholm Pride buli lesz nagy slágerekkel. Az Euro Fan Caféban 15 órától Roberto Bellarosával fognak beszélgetni, utána a Melodifestivalenből megismert Wiktoria, majd a 2007-es dán versenyző, DQ. Este pedig nemzeti döntős dalokra lehet táncolni. Az EuroClubban OGAE party lesz, éjféltől a 2014-es svéd versenyző, Sanna Nielsen fog fellépni.

Május 12-én csütörtökön az Eurovíziós Faluban a szabadtéri kivetítős második elődöntő előtt a legnagyobb eurovíziós slágerekre lehet énekelni. Az Euro Fan Caféban a 2014-es portugál versenyzővel, Suzyval lehet látni egy beszélgetést. Este balladák éjszakája.

Május 13-án este az Eurovíziós Faluban Martin Stenmarck, Molly Lindén, Afrodite, Magnus Carlsson, Apollo5, a Base23 táncosai és Johan Landquist zenekara szórakoztatja a közönséget. Az Euro Fan Caféban retro buli lesz.

A május 14-i nagy döntő napján az Eurovíziós faluban ismét lesz nyilvános vetítés az élő közvetítésről, utána pedig hajnalig tartó buli lesz az Euro Fan Caféban és az Euroclubban is.

Az Euroclubban minden este lesz valamilyen buli különböző témákra építve, a helyszínen lehet tájékozódni a részletesebb programokról.

Az Eurovízió ideje alatt más programok is lesznek.

Május 7-én szombaton 12 órakor az Eurovíziós faluba érkezik a gyerekek könyves busza különböző gyerekeknek szóló programokkal.

Május 6-8-ig Cosplay és táncverseny lesz.

Az ABBA múzeum az Eurovíziós falu mellett van, május 6-14-ig minden nap nyitva lesz.

A 81 máter magas City Skyliner kilátó 10-től éjfélig van nyitva az Eurovíziós Faluban április 29 és május 22 között. Egyszerre 60 ember tartózkodhat a toronyban, a belépő 100 SEK.

A május 10-i nyitóbuli vendégfellépője Samir & Viktor, az Operaterassen lesz a helyszín, ahol 10 bárpult 1000 vendéget tud kiszolgálni. A helyszínre 4500 vendéget várnak, az Eurovíziós Falutól egy percre van sétával. Az Operaterassen az Euro After Party-k helyszíne. Május 12-én Ace Wilder, Magnus Carlsson, Dinah Nah, május 13-án Sergey Lazarev, Charlotte Perrelli és Wiktoria lesz a fellépő. Elővételben és a helyszínen is lehet ide belépőjegyeket vásárolni.

eurovision village

Eurovíziós Falu
www.stockholm.se/eurovisionvillage_en
Helyszín: Kungsträdgården
Metró: Kék vonal, Megálló: Kungsträdgården
Nyitva: május 6-14-ig

Euroclub & Euro Fan Café
Helyszín: Skeppsbron (a Királyi palotával szemben)
Metró: Piros és zöld vonal, Megálló: Gamla Stan
Az eredeti angol nyelvű programfüzet letöltési linkje: Download Programme for Eurovision Village, Euro Fan Café & Euroclub

Stockholm Város honlapjahttp://international.stockholm.se/

Stockholm tömegközlekedése az SL kártyáhozhttp://sl.se/en/

Az Eurovízió próbáinak órarendje letölthető itt: 

SVT_ESC2016_média_iránytű_média_események_0428

További tippek városnézésre, más programokra: http://www.visitstockholm.com/en/See–do/Events/

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top