ESC Hungary

Eurovízió 2016

Grúzia: alternatív zenét játszó együttes utazik Stockholmba

Szerző: Bogárdi Barbara
Forrás: eurovision.tv

Grúzia belsőleg választotta ki előadóját a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválra. A szerencsés pedig nem más, mint a Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz alternatív rockot és electro indie zenét játszó formáció.

Az együttes 2000-ben alakult és 4 tagból áll: Nika Kocharov (ének, gitár), Gia Iashvili (ének, basszusgitár), Nick Davitashvili (gitár,billentyűk) és Dima Oganesian (dob).

A Young Georgian Lolitaz együttes rengeteg fesztiválon lépett már fel Grúziában és külföldön is, így a tagok sok színpadi tapasztalattal rendelkeznek.

Miután Grúzia bejelentette indulóját, a visszajelzések nagyon eltérőek voltak. Sokan a 2014-es The Shin&Mariko-hoz hasonlítják őket, mindemellett sok negatív kritika éri az együttest és páran már most aggodalmukat fejezték ki Grúzia döntőbe jutási esélyeivel kapcsolatban.

A grúz versenydal még nem ismert. Az ország köztelevíziója (GPB) bejelentette, hogy 2015. december 15. és 2016. január 8. között várják a kifejezetten alternatív és indie rock stílusban írt szerzeményeket. A beérkezett dalokból a legjobb 5 kerül kiválasztásra, a győztes pedig a zsűri és közönség együttes szavazata alapján kerül majd ki.

Addig viszont hallgassunk meg egy korábbi dalt az együttestől:

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top