ESC Hungary

Eurovízió 2016

Grúzia: alternatív zenét játszó együttes utazik Stockholmba

Szerző: Bogárdi Barbara
Forrás: eurovision.tv

Grúzia belsőleg választotta ki előadóját a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválra. A szerencsés pedig nem más, mint a Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz alternatív rockot és electro indie zenét játszó formáció.

Az együttes 2000-ben alakult és 4 tagból áll: Nika Kocharov (ének, gitár), Gia Iashvili (ének, basszusgitár), Nick Davitashvili (gitár,billentyűk) és Dima Oganesian (dob).

A Young Georgian Lolitaz együttes rengeteg fesztiválon lépett már fel Grúziában és külföldön is, így a tagok sok színpadi tapasztalattal rendelkeznek.

Miután Grúzia bejelentette indulóját, a visszajelzések nagyon eltérőek voltak. Sokan a 2014-es The Shin&Mariko-hoz hasonlítják őket, mindemellett sok negatív kritika éri az együttest és páran már most aggodalmukat fejezték ki Grúzia döntőbe jutási esélyeivel kapcsolatban.

A grúz versenydal még nem ismert. Az ország köztelevíziója (GPB) bejelentette, hogy 2015. december 15. és 2016. január 8. között várják a kifejezetten alternatív és indie rock stílusban írt szerzeményeket. A beérkezett dalokból a legjobb 5 kerül kiválasztásra, a győztes pedig a zsűri és közönség együttes szavazata alapján kerül majd ki.

Addig viszont hallgassunk meg egy korábbi dalt az együttestől:

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top