ESC Hungary

Az Eurovízió sztárjai

Idézetek magyar eurovíziós képviselőktől

Tudósító: Klész Imre
Forrás: origo.hu

Ma délelőtt megjelent az origo.hu-n egy Eurovíziót népszerűsítő cikk, ahol sorra veszik az eddigi magyar versenyzőket. Néhányat közülük meg is szólaltattak az utóbbi évekből, lássuk a legjobb idézeteket!

Wolf Kati (ESC 2011)

„Nekem rengeteget adott a fesztivál, elsősorban azért, mert az itthoni közönség elképesztő módon támogatott. A dalom a mai napig rengeteg nagyon jó visszajelzést kap, és egy előadónak az a legfontosabb, hogy valamilyen nyomot hagyjon a közönségben. Ez megtörtént velem Düsseldorfban 2011-ben, és a dalra pedig, úgy érzem, nagyon sokan emlékeznek. Minden előadónak csak ajánlani tudom, mert fontos a megmérettetés, és mert ilyen színpadi élménye nem sok lesz.”

ByeAlex (A Dal 2013/ESC 2013)

„Én csak önmagam voltam, és írtam egy őszinte dalt jó szöveggel. A kiadóm a tudtom nélkül kiadta, indulni sem akartam, kényszerhelyzet elé állítottak, de elindultam, és megnyertem A Dal-t. Egy pillanatnyi erőlködés se volt benne.”

Kállay-Saunders András (ESC 2014/A Dal 2012, 13, 14, 16)

„Számomra az Eurovíziós Dalfesztivál egy könnyűzenei olimpia, amiben különböző stílusok jelennek meg nemzetek előadásában egy színpadon. Néhány hétre a zene veszi át a vezető szerepet Európában, feledve a hétköznapokat”

Boggie (A Dal/ESC 2015)

„Számomra fontos elv volt még, hogy nem szabad energiát pazarolni más produkciók önmagaddal való összehasonlítására. Rengeteg energiát elvesz, és önbizalom-romboló is egy akár teljesen más stílusú produkcióval összehasonlítani önmagad.”
„Magyarországnak az elmúlt évek produkciói alapján nagyon jó a megítélése kint. A legtöbb külföldi újságíró azzal indította a beszélgetést, hogy mindig milyen egyedi, izgalmas produkciót viszünk, jó, hogy nem állunk be a sorba. Én ezt a szempontot tartom a legfontosabbnak. Az Eurovízió véleményem szerint egy diplomáciai találkozó is, ahol, ha értéket képviselünk, arra mindig emlékezni fognak.””

Tovább a teljes cikkre: Lehet az Eurovíziót cikizni, de akkor is óriási buli

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top