ESC Hungary

Az Eurovízió sztárjai

Idézetek magyar eurovíziós képviselőktől

Tudósító: Klész Imre
Forrás: origo.hu

Ma délelőtt megjelent az origo.hu-n egy Eurovíziót népszerűsítő cikk, ahol sorra veszik az eddigi magyar versenyzőket. Néhányat közülük meg is szólaltattak az utóbbi évekből, lássuk a legjobb idézeteket!

Wolf Kati (ESC 2011)

„Nekem rengeteget adott a fesztivál, elsősorban azért, mert az itthoni közönség elképesztő módon támogatott. A dalom a mai napig rengeteg nagyon jó visszajelzést kap, és egy előadónak az a legfontosabb, hogy valamilyen nyomot hagyjon a közönségben. Ez megtörtént velem Düsseldorfban 2011-ben, és a dalra pedig, úgy érzem, nagyon sokan emlékeznek. Minden előadónak csak ajánlani tudom, mert fontos a megmérettetés, és mert ilyen színpadi élménye nem sok lesz.”

ByeAlex (A Dal 2013/ESC 2013)

„Én csak önmagam voltam, és írtam egy őszinte dalt jó szöveggel. A kiadóm a tudtom nélkül kiadta, indulni sem akartam, kényszerhelyzet elé állítottak, de elindultam, és megnyertem A Dal-t. Egy pillanatnyi erőlködés se volt benne.”

Kállay-Saunders András (ESC 2014/A Dal 2012, 13, 14, 16)

„Számomra az Eurovíziós Dalfesztivál egy könnyűzenei olimpia, amiben különböző stílusok jelennek meg nemzetek előadásában egy színpadon. Néhány hétre a zene veszi át a vezető szerepet Európában, feledve a hétköznapokat”

Boggie (A Dal/ESC 2015)

„Számomra fontos elv volt még, hogy nem szabad energiát pazarolni más produkciók önmagaddal való összehasonlítására. Rengeteg energiát elvesz, és önbizalom-romboló is egy akár teljesen más stílusú produkcióval összehasonlítani önmagad.”
„Magyarországnak az elmúlt évek produkciói alapján nagyon jó a megítélése kint. A legtöbb külföldi újságíró azzal indította a beszélgetést, hogy mindig milyen egyedi, izgalmas produkciót viszünk, jó, hogy nem állunk be a sorba. Én ezt a szempontot tartom a legfontosabbnak. Az Eurovízió véleményem szerint egy diplomáciai találkozó is, ahol, ha értéket képviselünk, arra mindig emlékezni fognak.””

Tovább a teljes cikkre: Lehet az Eurovíziót cikizni, de akkor is óriási buli

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top