ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Írország

Az írek 1965 óta vesznek részt a versenyen és bár eddig ők rendelkeznek a legtöbb aranyéremmel, az utóbbi években nem éppen sikereikről híresek az Eurovízión. 2014 és 2017 között minden évben kiestek az elődöntőben, 2018-ban azonban megtört ez a sikertelen széria és Ryan O’Shaughnessy a döntőig juttatta az országot. Tavalyi előadójuk Sarah McTernan elődöntőjének utolsó helyén végzett, így idén rájuk fért volna egy újabb sikeres év. Lesley Roy került kiválasztásra, ám a versenyt a vírus-helyzetre való tekintettel lemondták. Egyelőre nincs hír, hogy jövőre is az énekesnő képviseli-e az országot.

A dublini születésű énekesnő-dalszerző, Lesley Roy idejének nagy részét két helyszínen tölti: New yorki otthonában, illetve Írországban. Debütáló albuma, az „Unbeautiful” 2008-ban jelent meg.

Mint dalszerző, nagyon termékeny – rengeteg ismert előadónak adta már „kölcsön” tehetségét, például Adam Lambertnek, Miss Montrealnak, Marlee Scotttnak vagy Deorronak is. Legnagyobb mérföldkövei eddig a Max Martinnal közösen írt lemeze volt, valamint a Coachella-s fellépése Deorro-val karöltve. Inspirációit a Motown, a Fletwood Mac és Sheryl Crow zenéi jelentették.

„Mindenki azt mondta, hogy sosem leszek igazán senki. Nem, nem vagyok egy bábu, amit rángatnak. Mindenki azt mondta, hogy én mindig áthágom a szabályokat. Miért is tenném magam egy dobozba? Nem érdekel mint mondanak és amúgy is, hogy kik egyáltalán ők. Az életem története az enyém. Úgy alakítottam, hogy szerettem volna.”

Személyes vélemény: az első percben megfogott ez a dalt, nem biztos, hogy azért mert annyira kiemelkedő, hanem talán mert kilógott az idei év balladatengeréből. Nem akar ez a dal sokat, egy kis jókedvre szeretne csak deríteni – nálam működik!

(eurovision.tv)

Hány pontot adnál Írországnak?

bike trails

About Author

Napi Eurovízió 2020: Írország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top