ESC Hungary

Napi Eurovízió 2023

Napi Eurovízió 2023: Grúzia

Grúzia a kaukázusi országok közül a leggyengébben szereplő ország. Legjobb eredményüket 2010-ben és 2011-ben szerezték. Mind a két évben a kilencedik helyet érték el a döntőben. Ezzel ellentétben a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon az ország három eddigi győzelmével a legtöbb győzelemmel rendelkezik és évről évre letarolják a mezőnyt jobbnál jobb dalaikkal. Grúzia utoljára 2016-ban jutott be a döntőbe. Idén Iru képviseli Grúziát az Eurovíziós Dalfesztiválon Liverpoolban az Echo című dalával.

Irina „Iru” Khechanovi a grúz fővárosban, Tbilisben született 2000-ben. A három volt grúz Junior Eurovíziós győztes közül az egyik győztes Iru, aki csapatával, a Candy-vel küzdöttek meg a trófeáért a kicsik versenyén. Így Ő már egy tapasztalt versenyzőnek számít, de emellett nem csak előadóként, hanem szerzőként is jeleskedik, hiszen a 2022-es Junior grúz dalban is részt vett, mint szerző. Az I Believe a 3. helyen végzett. Idén a The Voice tehetségkutató műsor segítségével választották ki indulójukat, amit Iru sikeresen megnyert.
Dala az Echo egy igazán különleges dal, aminek írásában az énekesnő is szerepet vállalt. Idén és az elmúlt években sem tudok ehhez hasonló dalt mondani, így az egyediséget kimaxolták. A dal egy rettentően erős ballada, elképesztő vizualitással és Iru eget rengető hangjával van felvértezve. Egyetlen egy negatívumot tudok megemlíteni és az a dalszöveg, ami nagyon markáns probléma a dalban. Iru a dalban a szeretetről énekel, üzenete a szeretet harca és a hit megnyilvánulása. Echo az ő belső hangja, a szeretet és a béke megnyilvánulása.

„Napok egymás után
Gondolkodom, és tudom
Hogy nagy hitem van
A szerelmem az én koronám
Ez jobb lesz
ez most jobb nap lesz
ez nem titok”

Egyszerűen szerelmes lettem ebbe a dalba. Elképesztően különleges számomra. A dal klipje nagyon minőségi és vizualitását tekintve is nagyon erős. Iru fenomenális énekes és nem félek attól sem, hogy élőben ez ne lenne másként, hiszen hallottuk már Irut élőben hatalmasat énekelni. Egy gondom van és az nem más, mint a dalszöveg. Nekem kicsit olyan, mintha grúzul megírták volna a dalt aztán a Google fordítóval lefordították volna angolra. Nehéz ettől eltekintenem, de Grúzia szerintem még így is az eddigi egyik legjobb dalukkal állt elő idén. Ha a színpadi produkció is annyira erős lesz vizualitását tekintve, mint a klip, akkor szerintem Grúzia elérheti eddigi legjobb helyezését az Eurovíziós Dalfesztiválon!

https://en.wikipedia.org/wiki/Iru_Khechanovi

Sok sikert Iru!

https://www.youtube.com/watch?v=E8kO-QPippo

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top