ESC Hungary

Junior 2020

Napi Junior Eurovízió 2020: Fehéroroszország

Alig szűk két hét múlva, november 29-én 17 órától elrajtol a Junior Eurovízió 2020 ismét Lengyelországból. A pandémia szerencsére ezt a versenyt nem söpörte el, de az előkészületek alapján nem egy szokványos Junior Eurovíziót fogunk látni. A legjelentősebb változás az lesz, hogy a fesztiválra nevező közmédiumoknak egy egyen színpadot kellett felépíteni, ebben fogják előadni a versenyzők a dalaikat. Bár voltak arról pletykák, hogy néhány ország összefog és beugranak egy másik közmédia által felépített díszletbe, meglátjuk hogy mi sül ki belőle.

Magyarország soha nem vett részt a versenyen, most sem fog, pedig az állami tévé és a kormány manapság kiemelten foglalkozik a gyermekek védelmével, egészséges fejlődésével.

A tavalyi versenyt szerintem nem lesz nehéz túlszárnyalni, de annyi biztos, hogy tömve van az idei felhozatal balladákkal. Meglátjuk, ki fogja elérni a 12 versenyző közül a magas cét…

Fehéroroszország már az első, 2003-as Junior Eurovízión nevezett versenyzőt, és azóta minden évben küldtek valakit. A verseny harmadik kiadását 2005-ben megnyerték Ksenia Sitnik ikonikus produkciójával, két év múlva 2007-ben ismét győztek. Egy második és két harmadik helyezéssel is büszkélkedhetnek. 2010-ben és 2018-ban házigazdái is voltak a fesztiválnak. A 18. versenyzőjüket, Arina Pehterava-t egy zsűri nevezte a 2020-as Junior Eurovíziós Dalfesztiválra.

A 12 éves Arina 6 éves korában kezdett énekórákat venni az iskolában. 6 éve jár tehetségkutató versenyekre, többet meg is nyert, a The Voice Kids döntőse volt, most pedig Fehéroroszország Nemzeti Döntőjét nyerte meg a 2020-as varsói Junior Eurovízióra. Arina az éneklés mellett versírással is foglalkozik, a zeneszerzés a következő kihívás számára. Nagy példaképe Billie Eilish.

Az előadó a dal refrénjét szereti a legjobban, mert ez fejezi ki legjobba a dal mondanivalóját. Szerinte a zene meg tudja védeni az életeket, ezért akarja megmozgatni a Földet a zenéivel.

A dalszöveg tele van pakolva költői képekkel, ez nagyon hasonlít sok magyar előadó dalszövegére, ahol nehéz kihámozni valami értelmet. A dalszöveg igazából egy hangulatot ad át. A cikk írásakor a zeneszerző és a szövegíró neve ismeretlen volt. „Sír az égbolt, de mi vak idegenek vagyunk. Csak a szerencsében bízunk. A nap elfáradt. A fény áriája elvesztette a fő irányát, nincs belőle elég.” Erre a nyomasztó refrénre rátesz egy lapáttal a drámai hangszerelés, ami sajnos hosszabb perceket okoz az átlagosnál. Remélhetőleg sikerül valami pluszt belevinni a produkcióba, bár 13 dal közül nem nehéz bejutni a top 10-be.

https://youtu.be/QSTEKWuXcPI

(junioreurovision.tv)

About Author

Napi Junior Eurovízió 2020: Fehéroroszország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top