ESC Hungary

Junior 2020

Napi Junior Eurovízió 2020: Fehéroroszország

Alig szűk két hét múlva, november 29-én 17 órától elrajtol a Junior Eurovízió 2020 ismét Lengyelországból. A pandémia szerencsére ezt a versenyt nem söpörte el, de az előkészületek alapján nem egy szokványos Junior Eurovíziót fogunk látni. A legjelentősebb változás az lesz, hogy a fesztiválra nevező közmédiumoknak egy egyen színpadot kellett felépíteni, ebben fogják előadni a versenyzők a dalaikat. Bár voltak arról pletykák, hogy néhány ország összefog és beugranak egy másik közmédia által felépített díszletbe, meglátjuk hogy mi sül ki belőle.

Magyarország soha nem vett részt a versenyen, most sem fog, pedig az állami tévé és a kormány manapság kiemelten foglalkozik a gyermekek védelmével, egészséges fejlődésével.

A tavalyi versenyt szerintem nem lesz nehéz túlszárnyalni, de annyi biztos, hogy tömve van az idei felhozatal balladákkal. Meglátjuk, ki fogja elérni a 12 versenyző közül a magas cét…

Fehéroroszország már az első, 2003-as Junior Eurovízión nevezett versenyzőt, és azóta minden évben küldtek valakit. A verseny harmadik kiadását 2005-ben megnyerték Ksenia Sitnik ikonikus produkciójával, két év múlva 2007-ben ismét győztek. Egy második és két harmadik helyezéssel is büszkélkedhetnek. 2010-ben és 2018-ban házigazdái is voltak a fesztiválnak. A 18. versenyzőjüket, Arina Pehterava-t egy zsűri nevezte a 2020-as Junior Eurovíziós Dalfesztiválra.

A 12 éves Arina 6 éves korában kezdett énekórákat venni az iskolában. 6 éve jár tehetségkutató versenyekre, többet meg is nyert, a The Voice Kids döntőse volt, most pedig Fehéroroszország Nemzeti Döntőjét nyerte meg a 2020-as varsói Junior Eurovízióra. Arina az éneklés mellett versírással is foglalkozik, a zeneszerzés a következő kihívás számára. Nagy példaképe Billie Eilish.

Az előadó a dal refrénjét szereti a legjobban, mert ez fejezi ki legjobba a dal mondanivalóját. Szerinte a zene meg tudja védeni az életeket, ezért akarja megmozgatni a Földet a zenéivel.

A dalszöveg tele van pakolva költői képekkel, ez nagyon hasonlít sok magyar előadó dalszövegére, ahol nehéz kihámozni valami értelmet. A dalszöveg igazából egy hangulatot ad át. A cikk írásakor a zeneszerző és a szövegíró neve ismeretlen volt. „Sír az égbolt, de mi vak idegenek vagyunk. Csak a szerencsében bízunk. A nap elfáradt. A fény áriája elvesztette a fő irányát, nincs belőle elég.” Erre a nyomasztó refrénre rátesz egy lapáttal a drámai hangszerelés, ami sajnos hosszabb perceket okoz az átlagosnál. Remélhetőleg sikerül valami pluszt belevinni a produkcióba, bár 13 dal közül nem nehéz bejutni a top 10-be.

https://youtu.be/QSTEKWuXcPI

(junioreurovision.tv)

About Author

Napi Junior Eurovízió 2020: Fehéroroszország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top