ESC Hungary

Az Eurovízió sztárjai

Niamh Kavanagh (ESC 1993 győztes, ESC 2010, Írország) elvesztheti énekhangját

A kétszeres eurovíziós veterán Niamh Kavanagh komoly egészségügyi problémával áll szemben. Pajzsmirigy megnagyobbodás miatt meg fogják operálni a hónap végén. Ami nagyon aggasztó az egészben, hogy elveszítheti az énekhangját a beavatkozás után. A The Irish Times-nak nyilatkozva bevallotta, hogy nagyon aggasztja a műtét.

Ez egy nagyon fontos pillanat egy olyan valakinek mint én, mert az éneklés az én karrierem, egy része annak ami vagyok, mert végigénekeltem az életem.

Néhányan észrevették azt, hogy nem volt minden rendben vele a legutóbbi televíziós szereplése alkalmával, amikor egy nagy dudor volt látható a nyakán. Emiatt sokan elkezdtek aggódni, főleg azok a nézők, akik az egészségügyben dolgoznak.

Az It’s For You csillaga elmondta, hogy ez a probléma hogyan kísérte végig majdnem a fél életén keresztül:

Van egy megnagyobbodott pajzsmirigyem vagy másképpen golyvám van, ami már elég régóta létezik. Először olyan húszéves korom körül vettem észre, akkor még nagyon kicsi volt, nem is lehetett látni. Most eléggé megnőtt és eldöntöttük, hogy késleltetni fogjuk az operációt, mert ennek eredménye befolyásolhatja az énekhangomat. Ezért addig vártunk ameddig csak lehetett, amíg nem veszélyeztette az egészségemet.

Most már világos, hogy nagyobb is lehet a baj, mert nemcsak a hangja miatt aggódhat, de a megnagyobbodott pajzsmirigy leszűkíti a légutakat is.

Van egy kicsi esély arra, hogy rekedt lesz a hangom. 20% az esély, hogy az idegek, melyek befolyásolják az énekhang magasságát, sérülést szenvedhetnek. Ha megsérülnek, akkor nagyon küzdenem kell a hangképzéssel. Ha nem tudod megváltoztatni a hangmagasságot, egy énekes szempontjából ez azt jelenti, hogy nem fogom tudni követni a dallamot. Ez az énekesi karrierem végét jelentené.

Ha a legrosszabb eshetőséget nézzük, akkor Nimah az élete hátra lévő részét folyamatos egészségügyi felügyelet mellett kell töltenie. Remélhetőleg fel fog épülni gyorsan az operációból, minden jót kívánunk neki.

Forrás: wiwibloggs.com

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top