ESC Hungary

Blog

Törökország 2018: Nemigen

Egy magas rangú kormányhivatalnok cáfolta azokat az értesüléseket, hogy Törökország befejezné a 2012 óta tartó tiltakozását az Eurovíziós Dalfesztivál ellen, és hogy visszatérnének a 2018-as versenyen.

Bekir Bozdağ miniszterelnök-helyettes augusztus 7-én Ankarában, újságírói kérdésre azt mondta, hogy “Ebben a pillanatban nincs róla szó”. Bozdağ felelős az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) tagjának, az állami Török Rádiós és Televíziós Társaság (TRT) ügyeiért, előbbi szervezet rendezi meg minden évben az Eurovíziós Dalfesztivált.

Törökország azóta nem vesz részt a dalfesztiválon, hogy 2012-ben bevezették az 50/50% szavazás rendszerét a zsűri és a közönség között egyenlő arányban megosztva, illetve amióta nem tudják elfogadni azt a tényt, hogy Spanyolország, Olaszország, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország minden évben automatikusan bejut a döntőbe.

A spekulációk Sertab Erener – Törökország egyetlen Eurovízió győztesének – bejelentése után akkor pörögtek fel igazán, amikor a korábbi eurovíziós török résztvevő, a maNga (ESC 2010) rockegyüttes posztolta a Twitterre, hogy ők képviselnék az országot a 2018-as lisszaboni versenyen.

(hurriyetdailynews.com)

Comments
To Top
%d bloggers like this: