ESC Hungary

Blog

Blog: Harminc az a húsz SMS

Lehet hogy tévedek, de az első válogatóban még maximum 20 SMS-sel lehetett megmenteni a kieséstől a hatodik versenyzőt A Dal 2019 Eurovíziós dalválasztó műsorban. Utána egyre többször megütötte a fülem, hogy 30 SMS-ről beszélnek a televíziós bemondók.

Hát kiderült a turpisság: az első válogató előtt egyetlen nappal megváltoztatták a műsor játékszabályait, ez okozta a zavart:

II. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA:
1. A szolgáltatás időtartama:
Egy telefonszámról 30 érvényes SMS szavazat küldhető – függetlenül attól, hogy hány versenyzőt érint. Az ugyanazon számról érkezett szavazatokat a rendszer a 31. szavazattól akkor is érvénytelennek tekinti, és az összesítéskor figyelmen kívül hagyja, ha azok a szavazási időszakon belül beérkeznek.

Viszont látszódik a kapkodás, mert nem javították át a szabályzat minden pontját:

III. NYEREMÉNYEK, AZ EREDMÉNYEK KÖZZÉTÉTELE, NYERTES
1. A nyeremények

Heti nyereményt azok között a résztvevők között sorsolunk ki, akik az egyes heti szavazási etapok alatt érvényes pontszámot és/vagy szavazatot küldtek be. Egy adott telefonszám annyiszor kerül be az adatbázisba, ahány érvényes pontszámot/szavazatot küld az adott élő műsor szavazási ideje alatt. Ennek megfelelően, ha a néző az adás alatt minél több produkciót pontoz, illetve minél több (maximum 20) SMS szavazatot küld, annál nagyobb esélye van a nyereményre.

Ettől függetlenül elnézést kérünk olvasóinktól, amiért hibásan maximum 20 SMS küldésének lehetőségéről tájékoztatunk eddig. Most hétvégén megint 5 daltól kell elbúcsúznunk, viszont 6 dal kerül a veszélyzónába, ahonnan a nézők egy telefonszámról maximum 30 alkalommal szavazhatnak a kedvenc kieső jelöltjeikre.

Friss: Közben egy-két Facebookos MTVA-s üzenetváltás után lejavították a szabályzat fennmaradó hibás részét is.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top