ESC Hungary

Eurovízió 2016

Észtország: Rekordszámú nevezés érkezett

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Az idei Eurovízión elért sikernek köszönhetően rekordszámú dal érkezett be a jövőre megrendezésre kerülő Eesti Laulra, azaz az észt nemzeti válogatóra. Tegnap zárult le a nevezési határidő, összesen 238 dal érkezett be, 19-el több mint tavaly.

„A 238 beérkezett dal egy igazi elismerés mindannyiunknak. Illetve ez egyértelmű jele, hogy nő a verseny. Minden kétséget kizáróan a legjobb döntés volt,hogy a versenyt a Nordea Concert Hallból a Saku Suurhallba költöztettük” – örvendezett a 2016-os Eesti Laul producere, Mart Normet.

„Elina és Sting magasra emelte a lécet mind helyi, mind nemzetközi szinten. Reméljük, hogy idén is lesznek erős és időtlen slágerek a mezőnyben.” – tette hozzá Normer. „Szerencsére nem kell erre sokat várnunk – a 20 kiválasztottat már a héten, csütörtök este felfedjük.”

A 20 dalra történő szűkítést egy 11 fős zsűri fogja végezni, akik éjt nappallá téve fogják szerdán és csütörtökön a dalokat végighallgatni, majd kiválasztani közülük a legjobb huszat. Az elődöntősöket november 5-én, csütörtökön 19.00-órakor fogják kihirdetni a Ringvaade-ben.

A 2016-os Eesti Laul két elődöntőjét 2016 február 13-án és február 20-án fogják tartani, míg a végső döntés március 5-én lesz meghozva.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top