ESC Hungary

Eurovízió 2016

Eurovízió 2016: Marcellina a svájci jelentkezők listáján!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: mixonline.hu, eurovision.tv, marcellina.net
Marcellina pályázata: http://esc.srf.ch/de/marcellina
Frissítve 2015.11.23. 8:14: a szavazás már lezárult.

A harminc évesek vagy az fölöttiek talán még emlékeznek a szaxofonos Marcellinára, azaz Babits Marcellára, aki először az 1973-as Ki Mit Tud?-on lépett fel a Kócbabák vokáltrióval (Csepregi Évával és Fábián Évával), majd a trió felbomlása után megalakította a Marcellina PJT együttest. A Szexy LadyNe sírj szaxofonom és az Újságárus Lady volt a legismertebb dala ebből a korszakból. Majd szó szerint világgá ment, Németországban, Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Kínában is fellépett több helyen, saját showműsorával.

Marcellina most az Eurovíziót szeretné meghódítani, mert beadta a jelentkezését a svájci SRF közmédiához. A svájci nemzeti döntőre október 26-ig kellet jelentkezni, pontosabban egy videót feltölteni az erre kialakított online felületre a német ajkú SRF közmédia honlapján. A határidő után a nemzeti döntő zsűrije és az internetes érdeklődők értékelik a dalokat, ebből 10-et fognak közösen kiválasztani. Ezután a francia ajkú közmédia 6, és az olasz ajkú közmédia 3 pályázójával egészül ki a 19 résztvevős casting mezőnye. Ebből a zsűri az éneklési teljesítmény és a színpadi megjelenés alapján kiválasztják a legjobb hatot a televíziós nemzeti döntőre, ami 2016. február 16-án lesz a kreuzlingei Bodensee Arenában. A zsűri és a közönség 50-50%-os arányban választja ki a végső győztest.

Most viszont az a legfontosabb Marcellina számára, hogy bekerüljön a legjobb 19-be. A pályázatban szereplő videoklip Magyarországon készült, a dalszövegben 40 nyelven szerepel a szeretlek szó, ügyelve dialektusra és kiejtésre.

A mixonline.hu-n a következő felhívás jelent meg, amiben meg is lehet hallgatni a pályázó dalát is:
1. Kattints a linkre: http://esc.srf.ch/de/marcellina?sorting=alpha
2. Középen a klip-képem feletti kis ablakban látod az ABSTIMMEN feliratot, kattints rá
3. Felugrik egy kis ablak, amibe be kell írni a mobil számodat, erre kapsz egy sms-t egy kóddal, ezt a kódszámot kell beírni az újra üres rubrikába. Majd alatta a STIMMEN ABSENDEN-re kattintani. Ezzel küldtél egy szavazatot.
4. Jobbra felugrik egy újabb kis ablak, Deine Stimmen névvel ott látsz 1 szavazatot, erre rákattintva ad lehetőséget 4 szavazat leadására, tehát a 4 re kell kattintani, alatta a STIMMEN ABSENDEN-re kattintani és akkor már sikeresen 4 szavazatot küldtél Marcellinának!
5. Nagyon szépen Köszönjük!

A felhívás ellenére a fenti leírás csak Svájcból lehetséges, A forrásunk 2015.11.22-én jelentette meg a felhívást, de a szavazás egy olvasónk szerint már november 16-án lezárult. Így már csak a szavazatok összeszámlálásán múlik a dolog, mindenesetre sok sikert kívánunk!

A végére jöjjön egy kis retró!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top