ESC Hungary

Eurovízió 2016

Eurovízió 2016: Marcellina a svájci jelentkezők listáján!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: mixonline.hu, eurovision.tv, marcellina.net
Marcellina pályázata: http://esc.srf.ch/de/marcellina
Frissítve 2015.11.23. 8:14: a szavazás már lezárult.

A harminc évesek vagy az fölöttiek talán még emlékeznek a szaxofonos Marcellinára, azaz Babits Marcellára, aki először az 1973-as Ki Mit Tud?-on lépett fel a Kócbabák vokáltrióval (Csepregi Évával és Fábián Évával), majd a trió felbomlása után megalakította a Marcellina PJT együttest. A Szexy LadyNe sírj szaxofonom és az Újságárus Lady volt a legismertebb dala ebből a korszakból. Majd szó szerint világgá ment, Németországban, Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Kínában is fellépett több helyen, saját showműsorával.

Marcellina most az Eurovíziót szeretné meghódítani, mert beadta a jelentkezését a svájci SRF közmédiához. A svájci nemzeti döntőre október 26-ig kellet jelentkezni, pontosabban egy videót feltölteni az erre kialakított online felületre a német ajkú SRF közmédia honlapján. A határidő után a nemzeti döntő zsűrije és az internetes érdeklődők értékelik a dalokat, ebből 10-et fognak közösen kiválasztani. Ezután a francia ajkú közmédia 6, és az olasz ajkú közmédia 3 pályázójával egészül ki a 19 résztvevős casting mezőnye. Ebből a zsűri az éneklési teljesítmény és a színpadi megjelenés alapján kiválasztják a legjobb hatot a televíziós nemzeti döntőre, ami 2016. február 16-án lesz a kreuzlingei Bodensee Arenában. A zsűri és a közönség 50-50%-os arányban választja ki a végső győztest.

Most viszont az a legfontosabb Marcellina számára, hogy bekerüljön a legjobb 19-be. A pályázatban szereplő videoklip Magyarországon készült, a dalszövegben 40 nyelven szerepel a szeretlek szó, ügyelve dialektusra és kiejtésre.

A mixonline.hu-n a következő felhívás jelent meg, amiben meg is lehet hallgatni a pályázó dalát is:
1. Kattints a linkre: http://esc.srf.ch/de/marcellina?sorting=alpha
2. Középen a klip-képem feletti kis ablakban látod az ABSTIMMEN feliratot, kattints rá
3. Felugrik egy kis ablak, amibe be kell írni a mobil számodat, erre kapsz egy sms-t egy kóddal, ezt a kódszámot kell beírni az újra üres rubrikába. Majd alatta a STIMMEN ABSENDEN-re kattintani. Ezzel küldtél egy szavazatot.
4. Jobbra felugrik egy újabb kis ablak, Deine Stimmen névvel ott látsz 1 szavazatot, erre rákattintva ad lehetőséget 4 szavazat leadására, tehát a 4 re kell kattintani, alatta a STIMMEN ABSENDEN-re kattintani és akkor már sikeresen 4 szavazatot küldtél Marcellinának!
5. Nagyon szépen Köszönjük!

A felhívás ellenére a fenti leírás csak Svájcból lehetséges, A forrásunk 2015.11.22-én jelentette meg a felhívást, de a szavazás egy olvasónk szerint már november 16-án lezárult. Így már csak a szavazatok összeszámlálásán múlik a dolog, mindenesetre sok sikert kívánunk!

A végére jöjjön egy kis retró!

Comments

Legnépszerűbbek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

To Top
%d bloggers like this: