ESC Hungary

ESC 2024

Izland: Hera Björk – Scared of Heights

Szombat este rendezte meg Izland a Söngvakeppnin nemzeti döntőt, ahol dalt választottak a 2024-es Eurovízióra. Az 5 versenyzőre a zsűri és a közönség szavazott, innen Hera Björk és Bashar Murad került a szuperdöntőbe. Az újabb szavazási körben 50%-ban vették figyelembe az elődöntőn gyűjtött szavazatokat, így a 2010-es Eurovízió versenyzője, Hera Björk győzött a Scared of Heights című dallal. Hera egyébként háromszor is volt már háttérvokáloos a fesztivál színpadán, 2008-ban (Euroband – This Is My Life), 2009-ben (Yohanna – Is It True?) és 2015-ben is (Maria Ólafsdóttir – Unbroken). Izland a május 7-i első elődöntő második felében fog szerepelni abban az esetben, ha Hera és az izlandi RÚV közmédia nem fogja bojkottálni Izraelt a 2024-es Eurovízión. Még januárban adott ki közleményt az izlandi közmédia arról, hogy a jelenleg is zajló gázai konfliktus miatt elképzelhető, hogy távol maradnak az Eurovíziótól. Az EBU emlékeztet arra, hogy a versenyen a tagsággal bíró közmédiák neveznek versenyzőket, 2022-ben Oroszország a tagsággal járó kötelezettségeit többször és ismételten megsértette, ezért függesztették fel az érintett közmédiumok tagságát – így nem vehettek részt az Eurovízión. Izraelben a legutóbbi hírek szerint a nevezni kívánt dal szövegét át kell alakítani a dalszerzőknek a versenyt szervező EBU kérésére. Mindenesetre bízunk benne, hogy mind a 37 ország versenyzője színpadra Sok szerencsét, Hera!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top