ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Horvátország

Déli szomszédunkat a kivételes hangi adottságokkal rendelkező Jacques Houdek fogja képviselni Kijevben. Az énekes 1981. április 14-én született Zágrábban, eredeti neve Željko Houdek. A fiatal generáció legjobb énekeseként tartják számon a Balkánon, talán ezért is kapta a „Mr. Voice” becenevet. Eredetileg operaénekesnek készült, fejlődése érdekében Görögországban, Olaszországban és Franciaországban tanult. 17 éves zenei pályafutása alatt rengeteg zenei díjat nyert, legnagyobb slágerei: Stotinama Godina, Zauvijek Tvoj és Srećom Imam Tebe. Munkásságát zenei sokszínűség jellemzi, stílusokat, nyelveket, hangszíneket kever az újbóli megújulás érdekében. Karrierje alatt 13 lemeze jelent meg és több ezer koncertet adott. Énekes, dalszerző, ének tanár, valamint a horvát The voice egyik mentora, 2015-ben ő egyengette Nina Kraljić útját, mely győzelemmel ért véget. Karrierje kezdetén a nagy népszerűségnek örvendő Colonia együttes vokalistája volt. Gyermekkorától kezdve rajong az Eurovíziós dalfesztiválért, 2002 óta többször is megpróbált kijutni rá, de álma végül csak most teljesült.

Jacques a „My friend” (Barátom) című dallal versenyez Kijevben, melyet egy nemzetközi zeneszerző csapattal írt közösen. A dal nem más, mint egy himnusz, mely az életet egy csodának tekinti és arra ösztönöz minket, hogy éljünk boldogan, legyünk azok, akik szeretnénk. Emlékeztet minket, hogy tiszteljük egymást és nemtől, kortól, vallástól, nemzetiségtől függetlenül váljunk barátokká. A „My friend” egy pop-opera, tulajdonképpen két dal egyben, melyet Jacques két hangon, két nyelven énekel.

Személyes vélemény: Mivel nagy opera rajongó vagyok, ezért egy másodpercig sem volt kérdés, hogy idén mi lesz a kedvenc dalom. A „My Friend” számomra maga a nagybetűs mestermű, egyszerűen csodálatos. Tisztában vagyok azzal, hogy nagyon megosztó lesz, így valószínűleg vagy az elődöntőben marad vagy döntő Top 10-es lesz. Én csak remélni tudom, hogy jó eredményt ér el, szerintem nagyon megérdemelné. Pontszám: 10/10.

Forrás: eurovision.tv, esckaz.com

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top