ESC Hungary

Eurovízió 2019

Örményország 300 dal közül választja ki Srbuk dalát az Eurovízióra

Mint korábban már beszámoltunk róla, a tavalyi bukás után Örményország idén nem rendez nemzeti döntőt, hanem belső döntés alapján jelölt ki egy énekest, aki képviselheti a kaukázusi országot a tel-avivi Eurovízión. A választás Srbukra esett. A fiatal énekesnőt Örményország egyik felkelő csillagaként szokták emlegetni országában. Nem csak Örményországban ismert, de külföldön is. Az egyik legnagyobb külföldi sikere az ukrán The Voice-ban való szereplése volt, ahol negyedik helyen végzett.

Az AMPTV ma jelentette be, hogy körülbelül 300 dal érkezett be, hazai és külföldi szerzőktől egyarán. Most az a legfontosabb feladata a kreatív csoportnak, hogy kiválasszák, melyik dal áll a legjobban a 24 éves énekesnőnek.

Srbuk így köszönte meg a dalszerzőknek a dalokat:

„Nem tudjátok elképzelni, hogy mennyire izgatottan és türelmetlenül vártam a dalaitokat. Most nehéz szavakkal leírni az érzéseimet és hálámat, azt hogy mennyire hálás vagyok, hogy gondoltatok rám és dalt készítettetek nekem. A beérkezett több száz dal között több kedvencem is van, amelyek közül választani kell. Csapatunknak most szüksége van egy kis időre a végső döntés meghozatalához és az örmény Eurovíziós dal bemutatásához. Én nagyon türelmetlen vagyok, remélem, hogy ti is.”

Örményországot tavaly Sevak Khanagyan képviselte a Qami című örmény nyelvű dallal, de nem sikerült a döntőbe jutnia.

Srbuk egyik ukrajnai tehetségkutatós előadása itt tekinthető meg:

(esctoday.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top