ESC Hungary

Eurovízió 2019

Örményország 300 dal közül választja ki Srbuk dalát az Eurovízióra

Mint korábban már beszámoltunk róla, a tavalyi bukás után Örményország idén nem rendez nemzeti döntőt, hanem belső döntés alapján jelölt ki egy énekest, aki képviselheti a kaukázusi országot a tel-avivi Eurovízión. A választás Srbukra esett. A fiatal énekesnőt Örményország egyik felkelő csillagaként szokták emlegetni országában. Nem csak Örményországban ismert, de külföldön is. Az egyik legnagyobb külföldi sikere az ukrán The Voice-ban való szereplése volt, ahol negyedik helyen végzett.

Az AMPTV ma jelentette be, hogy körülbelül 300 dal érkezett be, hazai és külföldi szerzőktől egyarán. Most az a legfontosabb feladata a kreatív csoportnak, hogy kiválasszák, melyik dal áll a legjobban a 24 éves énekesnőnek.

Srbuk így köszönte meg a dalszerzőknek a dalokat:

„Nem tudjátok elképzelni, hogy mennyire izgatottan és türelmetlenül vártam a dalaitokat. Most nehéz szavakkal leírni az érzéseimet és hálámat, azt hogy mennyire hálás vagyok, hogy gondoltatok rám és dalt készítettetek nekem. A beérkezett több száz dal között több kedvencem is van, amelyek közül választani kell. Csapatunknak most szüksége van egy kis időre a végső döntés meghozatalához és az örmény Eurovíziós dal bemutatásához. Én nagyon türelmetlen vagyok, remélem, hogy ti is.”

Örményországot tavaly Sevak Khanagyan képviselte a Qami című örmény nyelvű dallal, de nem sikerült a döntőbe jutnia.

Srbuk egyik ukrajnai tehetségkutatós előadása itt tekinthető meg:

(esctoday.com)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top