ESC Hungary

Eurovízió 2016

San Marino: török énekes képviseli az országot

Szerző: Bogárdi Barbara
Forrás: eurovision.tv

A San Marino-i műsorszolgáltató (SMRTV) a mai napon jelentette be az indulóját. A sajtótájékoztatón kiderült, hogy az országot egy török énekes, Serhat fogja képviselni az idei Eurovíziós Dalfesztiválon.

A kiválasztás folyamata már hónapokkal ezelőtt megkezdődött. A korábbi hírekből már sejteni lehetett, hogy San Marino idén külföldi segítséggel vág neki a versenynek és bár legelőször orosz és görög énekesekről szóltak a pletykák, a miniállam műsorszolgáltatója végül Serhat-nak szavazott bizalmat. Így ezzel eldőlt az is, hogy 2011 óta először nem Ralph Siegel írja majd San Marino versenydalát.

A sajtótájékoztatón Serhat először megköszönte a felkérést, majd elmondta, hogy óriási megtiszteltetés számára San Marino képviselete. Hozzátette még azt is, hogy a versenyen a legjobbját fogja nyújtani annak érdekében, hogy az ország lakosai büszkék legyenek rá. Az énekes nem mondta el, hogy milyen nyelven fog énekelni, de azt megígérte, hogy a dalának mindenképpen lesz majd egy olasz nyelvű verziója is.

Serhat 1964-ben született Törökországban, ahol híres énekesként, producerként és televíziós személyiségként tartják számon. Legutóbbi dala a Je M’Adore  több külföldi országban is nagy sikereket ért el, például Németországban, Svájcban, Franciaországban és Nagy-Britanniában.

Másik ismert dala a Total Disguise, amit az 1987-es Eurovíziós Dalfesztivál műsorvezetőjével, Viktor Lazlo-val énekel.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top