ESC Hungary

Eurovízió 2016

San Marino: török énekes képviseli az országot

Szerző: Bogárdi Barbara
Forrás: eurovision.tv

A San Marino-i műsorszolgáltató (SMRTV) a mai napon jelentette be az indulóját. A sajtótájékoztatón kiderült, hogy az országot egy török énekes, Serhat fogja képviselni az idei Eurovíziós Dalfesztiválon.

A kiválasztás folyamata már hónapokkal ezelőtt megkezdődött. A korábbi hírekből már sejteni lehetett, hogy San Marino idén külföldi segítséggel vág neki a versenynek és bár legelőször orosz és görög énekesekről szóltak a pletykák, a miniállam műsorszolgáltatója végül Serhat-nak szavazott bizalmat. Így ezzel eldőlt az is, hogy 2011 óta először nem Ralph Siegel írja majd San Marino versenydalát.

A sajtótájékoztatón Serhat először megköszönte a felkérést, majd elmondta, hogy óriási megtiszteltetés számára San Marino képviselete. Hozzátette még azt is, hogy a versenyen a legjobbját fogja nyújtani annak érdekében, hogy az ország lakosai büszkék legyenek rá. Az énekes nem mondta el, hogy milyen nyelven fog énekelni, de azt megígérte, hogy a dalának mindenképpen lesz majd egy olasz nyelvű verziója is.

Serhat 1964-ben született Törökországban, ahol híres énekesként, producerként és televíziós személyiségként tartják számon. Legutóbbi dala a Je M’Adore  több külföldi országban is nagy sikereket ért el, például Németországban, Svájcban, Franciaországban és Nagy-Britanniában.

Másik ismert dala a Total Disguise, amit az 1987-es Eurovíziós Dalfesztivál műsorvezetőjével, Viktor Lazlo-val énekel.

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top