ESC Hungary

Eurovízió 2016

Ukrajna: Nemzeti döntő február 21-én!

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Ukrajna egy év kihagyás után tér vissza az Eurovíziós Dalfesztiválra. Legutóbb, 2014-ben Mariya Yaremchuk képviselte az országot, Tick-Tock című dalával, akkor egészen a döntő 6. helyéig jutott. Idén az UA, az ukrán köztelevízió és az STB nem bízza a véletlenre a dal kiválasztását: két elődöntőt és egy döntőt is tartanak annak érdekében hogy tényleg a legjobb produkciót küldhessék Svédországba.

Habár a dalokat még január 20-ig várják, a három műsor időpontja máris ismert: a két elődöntőt február 6-án és 13-án tartják, míg a döntőre február 21-én kerül sor, 18:00 órai (CET) kezdettel. A nyertes produkciót a zsűri és a közönség közösen határozza meg.

A verseny producere lesz, valamint a zsűriben is helyet fog foglalni az ismert dalszerző és producer, Konstantin Meladze.

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top