ESC Hungary

Az Eurovízió sztárjai

Vânia Fernandes: Sosem a pénzhiány volt az oka az RTP visszalépésének

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

Vânia Fernandes, a 2008-as Eurovízió portugál képviselője vissza szeretne térni az Eurovízióra de elismeri, nem hiszi, hogy ez valaha megtörténhet. Az oikotimes.com idézett az énekesnővel mostanában készült interjúból.

– Nagyon önző dolog lenne részemről a visszatérésre gondolni, nagyon sok támogatást érdemlő művész van, akik képesek lennének élni a lehetőséggel. Bár ez a kijelentés rám nézve eléggé kínosnak tűnhet. Szeretnék visszatérni, de csakis a korábbi csapattal, ami majdnem lehetetlenség – mondja Vânia.

Az énekes visszagondolt a 2008-as évére is. – Nem szerettem a Festival da Canção-n nyújtott teljesítményemet. Nagyon idegesek voltunk, izgultunk, és ez hatott az énekteljesítményünkre is. A legjobbat az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében nyújtottuk.

Megemlítette, hogy voltak szervezési hibák az RTP portugál közmédia részéről, például nem sikerült a delegáció után küldeni Belgrádba a promóciós lemezeket. Mint előadó, úgy gondolja, hogy sosem a pénzhiány volt az oka az RTP visszalépésének az Eurovíziótól.

Portugália idén nem vesz részt a Dalfesztiválon, 48 alkalommal próbálták eddig megnyerni a versenyt eredménytelenül. Nemcsak a fenti sikertelenségi sorozat rekordját tartják, hanem azt is, hogy sosem szerepeltek még a top 5-ben sem.

Tudtad?

Vânia Fernandes a Senhora Do Mar című dallal képviselte Portugáliát a 2008-as belgrádi Eurovízión (Magyarország Csézy-t küldte). Vânia volt az első, aki sikerrel vette az elődöntős akadályt a portugáloknak, a televíziós elődöntő 2004-es bevezetése óta. Majd 2011-től kezdve ismét kiestek a döntősök mezőnyéből.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top