ESC Hungary

Az Eurovízió sztárjai

Vânia Fernandes: Sosem a pénzhiány volt az oka az RTP visszalépésének

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

Vânia Fernandes, a 2008-as Eurovízió portugál képviselője vissza szeretne térni az Eurovízióra de elismeri, nem hiszi, hogy ez valaha megtörténhet. Az oikotimes.com idézett az énekesnővel mostanában készült interjúból.

– Nagyon önző dolog lenne részemről a visszatérésre gondolni, nagyon sok támogatást érdemlő művész van, akik képesek lennének élni a lehetőséggel. Bár ez a kijelentés rám nézve eléggé kínosnak tűnhet. Szeretnék visszatérni, de csakis a korábbi csapattal, ami majdnem lehetetlenség – mondja Vânia.

Az énekes visszagondolt a 2008-as évére is. – Nem szerettem a Festival da Canção-n nyújtott teljesítményemet. Nagyon idegesek voltunk, izgultunk, és ez hatott az énekteljesítményünkre is. A legjobbat az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében nyújtottuk.

Megemlítette, hogy voltak szervezési hibák az RTP portugál közmédia részéről, például nem sikerült a delegáció után küldeni Belgrádba a promóciós lemezeket. Mint előadó, úgy gondolja, hogy sosem a pénzhiány volt az oka az RTP visszalépésének az Eurovíziótól.

Portugália idén nem vesz részt a Dalfesztiválon, 48 alkalommal próbálták eddig megnyerni a versenyt eredménytelenül. Nemcsak a fenti sikertelenségi sorozat rekordját tartják, hanem azt is, hogy sosem szerepeltek még a top 5-ben sem.

Tudtad?

Vânia Fernandes a Senhora Do Mar című dallal képviselte Portugáliát a 2008-as belgrádi Eurovízión (Magyarország Csézy-t küldte). Vânia volt az első, aki sikerrel vette az elődöntős akadályt a portugáloknak, a televíziós elődöntő 2004-es bevezetése óta. Majd 2011-től kezdve ismét kiestek a döntősök mezőnyéből.

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top