ESC Hungary

Eurovízió 2017

Eurovízió 2017: Problémák Kijevben, az EBU december 8-ig dönt

Dzsamala stockholmi győzelme óta nagyon átláthatóan és gördülékenyen mentek a 2017-es Eurovízió előkészületei. Majd szeptember 9-én három próbálkozás után végre bejelentették, hogy Kijev fog Eurovíziót rendezni. Most úgy néz ki, hogy veszélyben forog a rendezés, mert Olekszandr Harebin, az ukrán NTU közmédia megbízott vezérigazgatója a nyilvánosság előtt kijelentette, hogy az Eurovízió főszervezője, az EBU december 8-án fog végső döntést hozni. Ezen a napon meg fogjuk tudni, hogy Kijev képes lesz-e megrendezni a versenyt vagy sem.

Harebin azt állítja, hogy vannak még akadályok, amiken túl kell jutni. A verseny helyszínével, a Nemzetközi Kiállítási Központtal még be kell fejezni az egyeztetéseket. Még nincsenek megkötve a szerződések sem a jegyértékesítő céggel, sem az utazásszervezőkkel, sem a színpadi technikáért felelős kivitelező céggel, valamint több külföldi céggel sem. Ezeknek egytől egyig léteznie kell december 8-án. Hozzátette, hogy az ukrán bürokrácia is keresztbe tehet a versenynek. Az eredeti ütemtervhez képest a három hónapos lemaradást sikerült lecsökkenteni egy hónapra októberben.

November 1-jén lemondott Zurab Alaszanja, az NTU vezérigazgatója, mert nincs elegendő büdzsé a verseny szervezésére és előkészületeire. Egy nyílt levélben jelentette ki, hogy reméli, a lemondása nagy figyelmet fog kelteni az Eurovízió rendezése körüli a pénzügyi problémákra, ami hatással lesz az NTU jövőbeli büdzséjére is. Jeven Nyiszcsuk, az ukrán kulturális miniszter bejelentette, hogy át szeretné venni a felelősséget vagy az Eurovízió rendezésének levezénylését.

November 14-én egy kulcsfontosságú sajtótájékoztatót törölt az EBU. A törlés igazi oka az volt, hogy hirtelen hatalmas mennyiségű hó esett Kijevben, de sokak arra gondoltak, hogy az EBU taktikai okok miatt késleltette ezt az eseményt annak ellenére, hogy repülőjáratokat töröltek, és pár óra időtartamra szünetelt a tömegközlekedés is. A sajtótájékoztató az elkövetkező napokban lesz.

Frissítés: Jon Ola Sand, az Eurovízió igazgatója minden interjúban kiemeli, hogy annak ellenére, hogy az ukrán szervezők nagy késésben vannak, ő mégis optimistán tekint a jövőbe. Az NTU vezetői többször megesküdtek a szervezés sikerességére, amikor a nemzetközi sajtó elkezdett felfújni valamilyen ügyet. Őszintén szólva ezek az újságok nem voltak igazságosak, az NTU-ban pedig lennie kellett volna egy olyan sajtóirodának, ami megfelelő megfogalmazású sajtóközleményeket ad ki, és világosan elmagyaráz minden kialakult helyzetet. Több mint 2000 média és sajtóképviselő, valamit több mint 5000 rajongó várja, hogy lefoglalhassa a repülőjét Kijevbe. Sokan már a repülőt és a szállást is lefoglalták nem kis összegért, ami miatt lehetetlenség lenne megoldani, ha egy másik országban lenne végül a verseny.

Forrás: eurovisionary.com – oikotimes.com

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top