ESC Hungary

Eurovízió 2016

Fehéroroszország: A nézők mondják ki a végszót

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv, escdaily.com

A fehérorosz BTRC televízió új szavazási rendszert fog bevezetni a nemzeti döntőjükön. Csak a televíziónézőkön fog múlni (sms-szavazás és telefonhívás), hogy ki fog Stockholmba utazni a 2016-os versengésre, a zsűri kizárólag az előválasztásokon vesz majd részt. A dalválasztó műsort legkésőbb január 25-én meg fogják tartani.

Idén szeptemberben a BTRC vezetője, Gennady Davydko kijelentette, hogy nem kizárt, hogy az idei daluk fehéroroszul fog elhangzani a svéd versenyen. Habár Teo és Uzari, a bécsi verseny résztvevői támogatták az ötletet, mégis inkább amellett döntött a csatorna, hogy nem vezetnek be nyelvi korlátozást a dalokat illetően. A nevezéseket november 21-ig várja a köztévé, majd rá két hétre egy belső zsűri fogja , egy élő meghallgatás keretében, 15 dalra leszűkíteni a listát.

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top