ESC Hungary

Interjú

Freddie: azon vagyunk, hogy az utánunk következőnek ne legyen kedve színpadra lépni

Szerző: Vámos Tamás

Csütörtökön találkoztunk Freddie-vel, hogy beszélgessünk a keddi élményekről és a szombati döntőről.

ESCHungary: Még személyesen nem volt alkalmunk gratulálni a továbbjutáshoz, leszámítva az arénában való ünneplést kedd este. Hogy érzed magad?

Freddie: Jól vagyok, várom a döntőt igazából. Izgatott vagyok. És hát igen, a pénteket is várom, kíváncsi vagyok, kik jutnak be. Egy kicsikét rá vagyok pörögve.

ESCHungary: Ezek szerint nézni fogod a ma esti elődöntőt?

Freddie: Ebben nem vagyok biztos. A mi részünkre vagyok rápörögve, hogy a miénk legyen még jobb.

ESCHungary: A sorsoláson eldőlt, hogy a döntő első felében fogsz fellépni. Hogy érintene, ha a Te lennél az első fellépő?

Freddie: Nem igazán érzem úgy, hogy mi kezdenénk az adást, bár ez műsorszerkesztői kérdés. Bízom benne, hogy a lehető legtöbb ember megkedvelte a dalunkat, és ilyesformán gyakorlatilag rajtszámtól függetlenül oda fognak rá figyelni és szeretni fogják.

ESCHungary: Van esetleg olyan dal, ami után szívesen következnél?

Freddie: Ezen én nem gondolkodok, hogy ki jön előttünk meg utánunk. Nyilván olyan produkciót szeretnénk a színpadra rakni, hogy az utánunk lévőnek ne legyen kedve feljönni a színpadra.

ESCHungary: Lesz valamilyen változtatás a produkciótokban?

Freddie: Az az igazság, hogy a svéd szervezőknek a javaslatokat folyamatosan megtettük a változtatásra. Volt, amit megfogadtak, volt, amit nem. Ez nem a mi kezünkben van, úgyhogy én nem ígérek semmit. De bízom benne, hogy ha minden így maradna, akkor is elég egy kivételesen jó eredményhez.

ESCHungary: Van olyan része a produkciódnak, amire szíved szerint még egy kicsit rágyúrnál?

Freddie: Lesz majd egy csapatos kiértékelése a dolognak. Szerintem jók voltunk, éreztem a kohéziót, egyben volt a történet. Ami rajtunk múlik, abból mindent igyekszünk megtenni és próbálunk azonosulni és harmonizálni a színpadképpel. Én egységesnek éreztem, ha találunk valamilyen sarkalatos pontot, amin érdemes változtatni, akkor azt megtesszük.

ESCHungary: Most volt két pihenőnapod, legalábbis próbáid nem voltak. Hogyan pihensz, hogyan kapcsolsz ki?

Freddie: A tegnapi nap az levesbe ment, nagyon hosszú volt az adásnap és másnap reggel is már interjúk voltak. Ott nem sikerült pihenni, a mai nap az már inkább lazább. De én igazából már várom a holnapot. Majd pihenek utána. Most jól vagyok.

ESCHungary: Mondtad korábban, hogy az Eurovízióhoz hasonló élményed még nem volt. Mi volt a stokcholmi eddigi élményeid közül az, amit a leginkább ki fogsz tenni a vitrinbe otthon?

Freddie: Remélem, hogy majd a döntőbeli szereplést, de az elődöntőset azt biztosan. Amit lefényképeztem a saját szememmel az az volt, amikor 15000 ember felemelt kézzel tombolta végig a Pioneert, az fantasztikus volt. Utána néztem, hogy ezt senki másnál nem ismételték meg, úgyhogy én nagyon bízom benne, hogy ez jót jelent. A kísérő események közül a Hivatalos Megnyitót mindenképpen megemlíteném, azért nem minden műsor kezdődik így. Nem is feltétlenül a vörös szőnyeges bevonulásra gondolok, mert én nem az az alkat vagyok, aki igényli ezt a fajta felhajtást. A Városházán tartott Megnyitó nem semmi volt: eleve a Városháza egy csodálatos építmény, és az egész nagyon minőségien volt megszervezve. Egyébként nagyon örülök, hogy nem csak két nappal az elődöntő előtt jöttünk ki, mert így volt időnk bejárni a várost, Stockholm nagyon szép.

ESCHungary: Nagyszínpad nem lesz, de van VOLT. A nyárra, őszre mennyire van megtelve a naptárad? Lesz esetleg idő egy kisebb kiruccanásra valahova Európában?

Freddie: Azt még nem tudom, milyen farvize lesz ennek a műsornak. Elég jól tele vagyunk hál’ Istennek, vannak koncertek. Meglátjuk. Nem tartunk még ott, úgyhogy ezzel annyira nem is foglalkozom. Most a szombat a legfontosabb.

ESCHungary: Végezetül, szombaton Döntő, előtte próbák. Ha szembe jönne egy jó tündér és kívánhatnál tőle, akkor mi lenne az?

Freddie: Igazságosság.

ESCHungary: Tömör és lényegre törő. Köszönjük szépen az interjút, sok sikert szombatra, HAJRÁ FREDDIE!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top