ESC Hungary

Eurovízió 2024

Magyar-kubai versenyző a luxemburgi nemzeti döntőn!

1993 után idén ismét versenyzőt indít Luxemburg az Eurovíziós Dalfesztiválon, ráadásul nemzeti döntőt is rendeznek január 27-én Luxembourg Song Contest néven. A nemzeti döntőt élőben fogja közvetíteni a helyi RTL Luxembourg közmédia digitális platformokon. 8 versenyző fog fellépni a két órás műsorban, a zsűri és a közönség véleményének 50-50%-os figyelembe vételével fogják kihirdetni a győztest.

A versenyzők:

  1. Angy & Rafa Ela – Drop
  2. CHAiLD – Hold On
  3. EDSUN – Finally Alive
  4. Joel Marques – Believer
  5. Krick – Drowning in the Rain
  6. Naomi Ayé – Paumée sur terre
  7. One Last Time – Devil in the Detail
  8. TALI – Fighter

Az előszavazások alapján Krick, Tali és Naomi Ayé a három legnépszerűbb. Közülük utóbbi, a majdnem 16 éves Naomi Ayé Vajdovics Suarez (január 24 után már meg fog felelni az Eurovízió korhatár szabályának), aki kubai édesanyától és magyar apától származik. 8 éves korában kezdett zongorán tanulni, majd a Ville de Luxembourg konzervatóriumban folytatta zenei tanulmányait, ahol szólóének mellett kóruséneklést is tanult. A legnagyobb áttörést a The Voice kids France 2020-as évada hozta el számára, ahol a döntőig jutott. A nemzeti döntős dalának címe Paumée sur Terre, azaz Elveszve a Földön. Következik Naomi dala, utána egy rövid összefoglaló a dalokról, és a végén szavazás!

Szerinted melyik a legjobb 2 dal a listán? Napi egyszer lehet szavazni.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top