ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Belgium

Pierre Dumoulin zeneszerző és dalszövegíró már azelőtt Ellie Delvaux, vagyis Blanche hangjára írt dalokat, hogy megismerték volna egymást. Hamar megtalálták a közön hangot a munkában, amihez csatlakozott Tim Bran producer is, aki többek közt együtt dolgozott már Birdyvel, London Grammarrel és Aurorával is. Közös munkájuk gyümölcse lett Blacnhe bemutatkozó dala, a City Lights.

A dalt eredetileg négy percesre tervezték, nem az Eurovízióra készült. Nagyon meglepődtek, amikor végül mégis a City Lights lett a győztes, nem számítottak rá, hogy a nagy neveket megelőzve ők kerülnek ki nyertesként a pályázók közül.

A dal a szerelemről szól, annak is a bizonytalan oldaláról. Vajon mindig ott lesz velünk a másik? A kétségek nem fogják tönkre tenni a kapcsolatot? Elhagyni sosem lennénk képesek a másikat, de a másik problémáit sem tudjuk megoldani. Talán nem is kell, ha odafigyelünk arra, hogy az egymás iránt érzett szerelmet ápoljuk.

Sikerült egy nagyon különleges hangulatot megragadnia a szerzőknek, ami engem elrepít egy másik világba. Érződik, hogy tényleg nem a versenyre szánták ezt a dalt, talán pont ez a legnagyobb előnye, mert ennek köszönhetően nem akar többnek látszani, mint ami. A zene, a hang, a szöveg egyben van, és hangulatot teremt. Szép munka Belgium!

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top