ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Belgium

Pierre Dumoulin zeneszerző és dalszövegíró már azelőtt Ellie Delvaux, vagyis Blanche hangjára írt dalokat, hogy megismerték volna egymást. Hamar megtalálták a közön hangot a munkában, amihez csatlakozott Tim Bran producer is, aki többek közt együtt dolgozott már Birdyvel, London Grammarrel és Aurorával is. Közös munkájuk gyümölcse lett Blacnhe bemutatkozó dala, a City Lights.

A dalt eredetileg négy percesre tervezték, nem az Eurovízióra készült. Nagyon meglepődtek, amikor végül mégis a City Lights lett a győztes, nem számítottak rá, hogy a nagy neveket megelőzve ők kerülnek ki nyertesként a pályázók közül.

A dal a szerelemről szól, annak is a bizonytalan oldaláról. Vajon mindig ott lesz velünk a másik? A kétségek nem fogják tönkre tenni a kapcsolatot? Elhagyni sosem lennénk képesek a másikat, de a másik problémáit sem tudjuk megoldani. Talán nem is kell, ha odafigyelünk arra, hogy az egymás iránt érzett szerelmet ápoljuk.

Sikerült egy nagyon különleges hangulatot megragadnia a szerzőknek, ami engem elrepít egy másik világba. Érződik, hogy tényleg nem a versenyre szánták ezt a dalt, talán pont ez a legnagyobb előnye, mert ennek köszönhetően nem akar többnek látszani, mint ami. A zene, a hang, a szöveg egyben van, és hangulatot teremt. Szép munka Belgium!

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top