ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Görögország

Görögország tavaly óriási pofont kapott a dalversenyen, ugyanis először történt meg, hogy nem jutottak be a döntőbe, az elődöntő 16. helyén végzett az Argo. Idén Demy próbálja meg újra a fináléba röpíteni az országot, dalának címe a This is love (Ez a szerelem).

Demy zene iránti szeretete elég korán kezdődött: mindössze 5 éves volt, amikor zongoraleckéket vett. Miután elkezdte az iskolát, csatlakozott az iskolai kórusba valamint zeneelméletet is tanult. Érdemes megjegyezni, hogy most is jár énektanárhoz, ahogyan még mindig vesz zongoraórákat is. A fiatal énekesnő zenéjét sokféle különböző stílus befolyásolja: jazz, soul, rock ‘n’ roll és R’n’b. A célja, hogy minden egyes dala egy újabb kísérlet legyen és ne lehessen egyfajta zene stílus kategóriáját ráhúzni.

Miután 2011-ben hivatalosan is csatlakozott a zenei világhoz, a sikeres, elismert görög zenészek társaságát élvezhette. Az elmúlt 2 évben színpadi darabokban is részt vett és ennek köszönhetően főszereplőként is bemutatkozhatott nagyívű zenei produkciókban. Szabadidejében szorgalmasan jogos tanul.

A hatszoros Eurovíziós dalszerző újabb műve

A This is Love szerzője Dimitris Kontopoulos. Dimitris, pontosabban az általa szerzett dalok már 7 alkalommal vettek részt az Eurovíziós Dalversenyen:

  • 2007-ben a fehérorosz (Koldun – Work your magic),
  • 2008-ban az ukrán (Ani Lorak – Shady lady),
  • 2009-ben a görög (Sakis Rouvas – This is our night),
  • 2013-ban az azeri (Farid Mammadov – Hold me),
  • 2014-ben (Tolmachevy Sisters – Shine) és 2016-ban az orosz (Sergej Lazarjev – You are the only one) dalokat szerezte,
  • idén pedig szintén a görögöt.

Mindegyik próbálkozása sikeresesen zárult, mégis a tavalyi orosz dal mondható a legsikeresebbnek, mely az első helyen végzett a közönségszavazáson.

A dalszövegírók pedig John Ballard és Romy Papadea. John is tapasztalt Eurovíziós-szereplő: a 2016-os orosz dalt (Sergej Lazarjev – You are the only one) és a 2013-as azeri dalt (Farid Mammadov – Hold Me) is ő írta.

Dalszöveg elemzés: Az énekesnő szerint már nem tartható tovább párjával a jelenlegi helyzet. Elege van abból, hogy a folyó kiszáradt, itt az idő végleg elbúcsúzni. Nem tudja azonban elfeledni kapcsolatukat, folyamatosan visszhangokat hall fejében és úgy érzi, hogy a történet egy része még mindig olvasatlan. Már-már úgy érzi, hogy arcára ki vannak írva gondolatai, akárcsak egy tábla az út mellett: örökké együtt akar lenni párjával és soha nem fogja feladni. A szerelem segít elérni a csillagokat és ketten együtt mindenhol ott vannak – hát mi ez, hanem szerelem? Emlékszik, ahogy együtt nevettek és játszottak egész éjjel, együtt nézték a napnyugtát. Mindezekre gondolva úgy érzi, hogy soha nem fognak szétválni.

Saját vélemény: A görögöktől már megszokhattuk az uptempo dalokat, amik általában be is jutnak a döntőbe, szerintem ez idén is sikerülni fog. Kellemes a dal, de arra nem fogadnék, hogy a top10-ben fognak végezni.

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top