ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Lengyelország

Lengyelország 1994 óta veszt részt a versenyen, legjobb helyezésüket rögtön debütálássukkor érték el (Edyta Górniak, 2. helyezés). A 2004-ben bevezetett elődöntős rendszer óta mindössze 5 alkalommal jutottak be a döntőbe, bár 2014-es visszatérésük óta minden évben sikerrel vették az elődöntős akadályokat. Tavalyi versenyzőjük, Michal Szpak előkelő, a döntő 8. helyén végzett. Idei indulójuk Kasia Moś, dalának címe pedig Flashlight (Jelzőfény).

Kasia 1987-ben, egy zenészcsaládba született, Marek Moś, a lengyel karmester, hegedűművész és kamarazenész lányaként. Édesanyja, Joanna, szintén zenél és hegedűn is játszik. Fiútestvére, Mateusz szintén tud hegedülni, továbbá zeneszerző és több album producere is ő volt.

Kasia 2009-ben diplomázott le zenei tanulmányokból. Több neves művésszel dolgozott már együtt, például a lengyel Paweł Mykietynel, sőt a Lear király musicalban ő játszhatta az egyik fontosabb szerepet. Az énekesnő 2015-ben jelentette meg debütáló albumát. A lemezen található dalok műfaja leginkább a popzenével kevert elektronikus és soul részekkel írhatóak le. A lengyel nemzeti válogatón 3 alkalommal vett részt: 2006-ban az I Wanna Know, 2016-ban az Addiction és 2017-ben pedig a Flashlight című dallal, amivel végül el is nyerte a jogot Lengyelország képviseletére a 2017-es kijevi Eurovízión.

Dalszöveg elemzés: Úgy próbálják elmondani Kasiának és párjának, hogy nem tartoznak össze, mint ahogy egy töltény kijön a füstölgő puskacsőből. Ők ketten csak két árnyék a szerelemben, ketten legyőzhetetlenek és érinthetetlenek. Szerelmük olyan, mint egy jelzőfény, ami az ember szemébe ég. Futnak a kutyák feléjük, de Kasia hipnózisban tartja őket és emiatt sosem kapják el őt és párját. Olyanok, mint két futó állat, szinte láthatatlanok, nem hagynak nyomokat magk után.

Személyes vélemény: Kasia dala és a hozzá tartozó videóklip nagyon megtetszett, nálam egyértelműen továbbjutó helyen van. Szerintem nem fog olyan szép helyezést elérni, mint tavaly Michal Szpak, de egy döntőt megelőlegezek a lengyeleknek.

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top