ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Lengyelország

Lengyelország 1994 óta veszt részt a versenyen, legjobb helyezésüket rögtön debütálássukkor érték el (Edyta Górniak, 2. helyezés). A 2004-ben bevezetett elődöntős rendszer óta mindössze 5 alkalommal jutottak be a döntőbe, bár 2014-es visszatérésük óta minden évben sikerrel vették az elődöntős akadályokat. Tavalyi versenyzőjük, Michal Szpak előkelő, a döntő 8. helyén végzett. Idei indulójuk Kasia Moś, dalának címe pedig Flashlight (Jelzőfény).

Kasia 1987-ben, egy zenészcsaládba született, Marek Moś, a lengyel karmester, hegedűművész és kamarazenész lányaként. Édesanyja, Joanna, szintén zenél és hegedűn is játszik. Fiútestvére, Mateusz szintén tud hegedülni, továbbá zeneszerző és több album producere is ő volt.

Kasia 2009-ben diplomázott le zenei tanulmányokból. Több neves művésszel dolgozott már együtt, például a lengyel Paweł Mykietynel, sőt a Lear király musicalban ő játszhatta az egyik fontosabb szerepet. Az énekesnő 2015-ben jelentette meg debütáló albumát. A lemezen található dalok műfaja leginkább a popzenével kevert elektronikus és soul részekkel írhatóak le. A lengyel nemzeti válogatón 3 alkalommal vett részt: 2006-ban az I Wanna Know, 2016-ban az Addiction és 2017-ben pedig a Flashlight című dallal, amivel végül el is nyerte a jogot Lengyelország képviseletére a 2017-es kijevi Eurovízión.

Dalszöveg elemzés: Úgy próbálják elmondani Kasiának és párjának, hogy nem tartoznak össze, mint ahogy egy töltény kijön a füstölgő puskacsőből. Ők ketten csak két árnyék a szerelemben, ketten legyőzhetetlenek és érinthetetlenek. Szerelmük olyan, mint egy jelzőfény, ami az ember szemébe ég. Futnak a kutyák feléjük, de Kasia hipnózisban tartja őket és emiatt sosem kapják el őt és párját. Olyanok, mint két futó állat, szinte láthatatlanok, nem hagynak nyomokat magk után.

Személyes vélemény: Kasia dala és a hozzá tartozó videóklip nagyon megtetszett, nálam egyértelműen továbbjutó helyen van. Szerintem nem fog olyan szép helyezést elérni, mint tavaly Michal Szpak, de egy döntőt megelőlegezek a lengyeleknek.

Forrás: eurovision.tv

Comments

Legnépszerűbbek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: