ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Norvégia

Norvégia 1960 óta vesz részt az Eurovíziós Dalversenyen, eddig 3 alkalommal tudták megnyerni a versengést, legutóbb 2009-ben Alexander Rybaknak köszönhetően. A 2008-as két elődöntős rendszer óta mindössze 2 alkalommal kényszerültek kihagyni a döntőt (2011, 2016). A norvég zászló alatt JOWST (JOakim With STeen) fog fellépni, kiegészülve Aleksander Walman énekessel, daluk címe pedig a Grab the Moment (Kapd el a pillanatot).

Joakim 15 éves korában már érdeklődést mutatott a punk rock és a zeneszerzés iránt. Miuán befejezte a zenei producer iskolát, ahol tanárként is jelen volt, elkezdett hangmérnökként és producerként dolgozni. Az első nagy projekt egy sláger megalkotása volt, ezzel kapcsolatban egy zárt Facebook csoportban kérte ki barátjai véleményét. Végül ennek a munkának a gyümölcse az idei norvég dal lett, a Grab the Moment.

A csapathoz énekesként csatlakozott Aleksander Walmann is. Aleksander egy zenész családból származik és már nagyon fiatalon érdeklődést mutatott a zene iránt. 2012-ben részt vett a norvég The Voice-ban, ahol a döntőig jutott el. Olyan neves norvég előadókat támogatott, mint Sivert Høyem és Sondre Lerche, sőt a Rio2 című animációs filmben Robertó hangját kölcsönözte. Hamarosan új dalai fognak megjelenni, azonban most a teljes fókusza a 2017-es Eurovízión van.

Dalszöveg-elemzés: Az énekes csak a jelre vár, miközben folyamatosan eltapossák, amire megpróbál rá sem hederíteni, de mégis úgy érzi, hogy forr a vére, nem tud nyugton maradni. Eldönti, hogy végez a fejében levő hanggal, nem fogja érdekelni az sem, ha zuhan, élvezni fogja az élet minden pillanatát.

Személyes vélemény: Szeretem a dalt, bár több olyan is volt a norvég mezőnyben, amit el tudtam volna képzelni az ország képviseletére (a srácok is köztük voltak). Egy döntőt megelőlegezek nekik, ott talán egy top15 is összejöhet.

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top