ESC Hungary

Napi Eurovízió 2024

Napi Eurovízió 2024: Izland

(c) RÚV/EBU/eurovision.tv


Hera Björk győzedelmeskedett a 2024-es „Söngvakeppnin” nevet viselő izlandi nemzeti döntőn a „Scared Of Heights” című dalával, így hazája képviselője lesz az Eurovíziós Dalfesztiválon. A nemzeti válogató döntőjében öt dal versenyzett, amelyek közül kettő jutott a szuperdöntőbe. A verseny végén Hera Björk és Bashar Murad állt az élre, és bár a döntőbe jutott dalok sorrendjét a zsűri és a közönség kombinált szavazatai alapján határozták meg, a végső győztes kizárólag a közönség szavazatai alapján dőlt el.

Bár némi zűrzavar kísérte Hera Björk győzelmét a nemzeti döntő szavazása közben bekövetkezett technikai hibák miatt, a végeredményt végül hivatalosnak nyilvánították. A döntést a RÚV programigazgatója, Stefán Eiríksson is megerősítette, hozzátéve, hogy Izland a többi skandináv országgal együtt részt vesz az idei versenyen. Az izlandi közönség döntése egyértelműen Hera Björk mellett szólt, hiszen a közönségszavazatok alapján ő lett a győztes. Hera Björk elismeréssel szólt a közönség támogatásáról, miközben azt is megjegyezte, hogy sajnálatosnak tartja az online negatív kommenteket és vitákat, amelyek az ő és Bashar Murad közötti versengés kapcsán merültek fel. Azonban a döntés megerősítette benne a hitét, hogy hű maradjon a közönség által rá bízott feladathoz, és méltón képviselje Izlandot a Eurovíziós Dalfesztiválon.

Hera Björk most újabb lehetőséget kap arra, hogy a világ egyik legnagyobb színpadán ismételten megmutassa tehetségét és elhivatottságát a zene iránt. Hera 2010-ben Izland képviselőjeként már részt vett az Eurovíziós Dalfesztiválon a „Je Ne Sais Quoi” című slágerrel, amellyel végül a 19. helyezést szerezte meg a döntőben. A díva azonban már 2008 óta jelen van az európai színtéren, amikor háttérvokalistaként segítette Izland résztvevőjét, az Eurobandet, majd egy évvel később Dánia Melodi Grand Prix is versenyén indult. Tehetsége különböző versenyeken és eseményeken ragyogott, többek között a 2011-es LGBTQ+ büszkeség eseményeken elénekelt „Feel the Love Tonight” című ünnepelt himnuszával, a 2013-as Viña del Mar fesztiválon aratott diadalával a „Because We Can” című dallal, valamint az 2019-es Songvakeppnin döntőjében előadott érzelmes „Moving On” című dalával.

Hérát két Eurovíziós előadó is inspirálta, és mindketten duettet énekeltek. Az első Noa & Mira Awad votlak, akik Izraelt képviselték 2009-ben az „There Must Be Another Way” című dalukkal. A második Bobbysocks, és előadásuk a „La Det Swinge” című dallal 1985-ben, amely Norvégiának elhozta az első győzelmet a verseny történetében. A két dal reményt és boldogságot ébreszt az énekesnőben.

Hera kedvenc dalainak listája tele van 1980-as és 1990-es évekbeli power balladákkal, mint például a „Show Me Heaven” Maria McKeetől, a Foreigner „I Want To Know What Love Is” című dala, és a „The Power Of Love” és nyilvánvaló, hogy ezek inspirálják leginkább a zenéjét. Szereti a Lady Gaga „Always Remember Us This Way” című dalát, Adele „Oh My God”-ját és Justin Timberlake „Can’t Stop The Feeling!”-jét is! Az izlandi zene is jelentős szerepet játszik a lejátszási listáján, amelyen Daði Freyr és ÁSDÍS „Feel The Love” kapott kiemelt helyet.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top