ESC Hungary

Junior 2016

Napi Junior Eurovízió 2016: Írország

Írországot a már sok tapasztalattal rendelkező, 14 éves Zena Donnelly fogja képviselni az idei versenyen. A nemzeti döntőben résztvevő előadóból ő lett a legjobb. A zsűriben találkozhattunk korábbi Eurovíziót megjárt énekesekkel, mint a Jedward, Linda Martin, Dustin a pulyka, Sadie Jones és Niamh Kavanagh. Zena már tavaly is megpróbált kijutni a versenyre, de akkor csak második lett. A dalának címe Bríce ar bhríce, azaz Lépésről lépésre. Érdekesség, hogy a dalt maga Zena írta.

A nagyközönség számára 2010-ben lett ismert Zena neve, amikor Whitney Houston egyik koncertjén az akkor 7 éves lány a közönség soraiban hallgatta az énekesnőt egy „Imádlak Whitney, énekelhetek veled?” nevű táblát feltartva. Ezt Whitney észre is vette, és végül közösen énekelték el egyik nagy slágerét, a The Greatest Love of Allt. A duettről felvétel is készült, ezt itt lehet megtekinteni:

Zena már nagyon sok énekes versenyt megnyert, és filmekben valamint sorozatokban is részt vett, ezért biztosan nem lesz ideges neki a színpad világa. Többek között megnyert egy olyan szólistáknak szóló versenyt is, ahol 12 évestől 31 évesig mindenki indulhatott.

Szabadidejében szeret focit nézni, szereti természetesen a filmeket, a divatot, az úszást és a jégkorcsolyázást is. Emellett saját dalokat is kezdett el írni, amiket reményei szerint hamarosan ki is tud majd adni.

Forrás: junioreurovision.tv


About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top