ESC Hungary

Eurovízió 2016

Összefoglaló a múlt heti delegációvezetők találkozójáról

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Múlt hét elején rendezték a delegációvezetők szokásos márciusi találkozóját. Ez azért fontos, mert minden résztvevő ország delegációvezetőjének el kell vinnie magával az országot képviselő produkcióhoz kapcsolódó csomagot, melynek pontos tartalmát a versenyt szervező EBU (Európai Műsorsugárzók Szövetsége) határoz meg.

A delegációvezető a kapocs az EBU és a dalt küldő közmédia között, vezetője az előadót és kíséretét alkotó csoportnak (sajtós, előadók, dalszerzők, vokalisták, de akár sminkes, fodrász, varrónő, technikus, vagy kreatív szakemberek is tagjai lehetnek a csoportnak).

A fent említett csomagban található a versenydal videója is, ezzel hivatalosan elérhetők a versenyzők profiljai is.

Volt néhány kivétel is: március 20-ig kapott haladékot a horvát, izlandi és a máltai delegáció a dalbemutatásra. A szervezés gördülékenysége miatt minden szükséges anyagot át kellett adni az EBU-nak, köztük a produkcióról egy mozdulatlan kamerával készült felvételt is.

A dalok között látható „képeslapokat” már felvették a házigazda svéd SVT közmédia szakemberei. Minden videóban az előadó hétköznapi életét, munka közbeni pillanatait, illetve az országára jellemző tájait vették fel. 3-4 téma lesz belesűrítve 30 másodpercbe.

A magyar versenyző, Freddie videójában például kedvenc olasz éttermében, a Trattoria Pomo D’Oro konyhájában fog főzőcskézni.

freddie_cooking

A színpad számai:
– 24 méter széles és 16 méter mély
– 37×10 méteres a színpad ledfala, a központi része 12 méteres.
– a színpad felszínének területe 230 négyzetméter, és szintén ledekből áll
– 74 pirotechnikai eszköz lesz a színpadon
– a színpad kifutója 32 méter hosszú
– a B színpad a Globen közepén lesz
– a színpadi technikához 330 fényforrást használnak, ebben nincsenek benne benne a mennyezetről lógó, és az aréna más területén elhelyezett lámpák
– 12 nap alatt fog felépülni a színpad, a green room (pihenőhelyiség) kialakítása pedig 3 napba kerül. Körülbelül 20-30 munkás dolgozik a színpad kialakításában.
– 10 hónapba került elkészíteni a színpadi terveket

2017

Az EBU bejelentette a jövő évi verseny előzetes dátumait. A dátum meghatározásában olyan időpontot próbáltak választani, ami nem ütközik jelentős sport- vagy más televíziós eseményekkel. Ennek ellenére az EBU a 2017-es házigazda televízióval egyetértésben változtathat az időponton, de a jelenlegi állás szerint május 16-18-20-án lesznek az élő adások.

A 2016-os verseny hivatalos CD-jét április 15-én, a hivatalos DVD-t június 17-én fogják kiadni.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top