ESC Hungary

Eurovízió 2016

Összefoglaló a múlt heti delegációvezetők találkozójáról

A "HoD Meeting" (c) Marco Brey (EBU)

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Múlt hét elején rendezték a delegációvezetők szokásos márciusi találkozóját. Ez azért fontos, mert minden résztvevő ország delegációvezetőjének el kell vinnie magával az országot képviselő produkcióhoz kapcsolódó csomagot, melynek pontos tartalmát a versenyt szervező EBU (Európai Műsorsugárzók Szövetsége) határoz meg.

A delegációvezető a kapocs az EBU és a dalt küldő közmédia között, vezetője az előadót és kíséretét alkotó csoportnak (sajtós, előadók, dalszerzők, vokalisták, de akár sminkes, fodrász, varrónő, technikus, vagy kreatív szakemberek is tagjai lehetnek a csoportnak).

A fent említett csomagban található a versenydal videója is, ezzel hivatalosan elérhetők a versenyzők profiljai is.

Volt néhány kivétel is: március 20-ig kapott haladékot a horvát, izlandi és a máltai delegáció a dalbemutatásra. A szervezés gördülékenysége miatt minden szükséges anyagot át kellett adni az EBU-nak, köztük a produkcióról egy mozdulatlan kamerával készült felvételt is.

A dalok között látható “képeslapokat” már felvették a házigazda svéd SVT közmédia szakemberei. Minden videóban az előadó hétköznapi életét, munka közbeni pillanatait, illetve az országára jellemző tájait vették fel. 3-4 téma lesz belesűrítve 30 másodpercbe.

A magyar versenyző, Freddie videójában például kedvenc olasz éttermében, a Trattoria Pomo D’Oro konyhájában fog főzőcskézni.

freddie_cooking

A színpad számai:
– 24 méter széles és 16 méter mély
– 37×10 méteres a színpad ledfala, a központi része 12 méteres.
– a színpad felszínének területe 230 négyzetméter, és szintén ledekből áll
– 74 pirotechnikai eszköz lesz a színpadon
– a színpad kifutója 32 méter hosszú
– a B színpad a Globen közepén lesz
– a színpadi technikához 330 fényforrást használnak, ebben nincsenek benne benne a mennyezetről lógó, és az aréna más területén elhelyezett lámpák
– 12 nap alatt fog felépülni a színpad, a green room (pihenőhelyiség) kialakítása pedig 3 napba kerül. Körülbelül 20-30 munkás dolgozik a színpad kialakításában.
– 10 hónapba került elkészíteni a színpadi terveket

2017

Az EBU bejelentette a jövő évi verseny előzetes dátumait. A dátum meghatározásában olyan időpontot próbáltak választani, ami nem ütközik jelentős sport- vagy más televíziós eseményekkel. Ennek ellenére az EBU a 2017-es házigazda televízióval egyetértésben változtathat az időponton, de a jelenlegi állás szerint május 16-18-20-án lesznek az élő adások.

A 2016-os verseny hivatalos CD-jét április 15-én, a hivatalos DVD-t június 17-én fogják kiadni.

Comments

Legnépszerűbbek

Vissza
%d bloggers like this: