ESC Hungary

A Dal 2016

Agárdi Szilvi: A dal nagyon fontos nekem, egy életszakaszomat meséli el

Szerző: Mádi Sándor

Idén közelebb hozzuk a Dal 2016 énekeseit, egy-egy rövidebb interjú keretében. Ez alkalommal Agárdi Szilvi válaszol a feltett kérdésekre, olvassátok el!

 

Mádi Sándor: Mikor és hogyan kezdődött énekesi karriered? Kislányként sokat gondoltál rá, hogy énekesnő leszel?

Agárdi Szilvi: Kicsiként nagyon sírós baba voltam. Édesanyám az énekléssel és zenével tudott csak megnyugtatni. Így gyakorlatilag kislányként belém ívódott a zene. Az óvodában mindig rám osztották az énekesi szerepeket, de akkor mindig azon csodálkoztam, hogy miért én kapom? Kiálltam a színpadra és énekeltem. Ott viszont már jól éreztem magam. Korábban 8 évig népdalénekléssel foglalkoztam. Később döntöttem úgy, hogy a könnyű zenére váltok.

MS: Részt vettél a 2012-es The Voice-ban. Hogyan emlékszel vissza erre az időszakra?

Szilvi: A The Voice nagyon nagy mérföldkő volt az életemben. Akkor álltam életemben először nagy nyilvánosság előtt, hisz akkor egy ország figyelt. Fiatal voltam, mindössze 17 éves, minden új és érdekes volt nekem. Óriási élmény volt annak ellenére, hogy a „párbajban”, ami duett lett hamar kiestem. Mégis úgy érzem, hogy sokat kaptam a műsortól. Duettünket a mai napig emlegetik.

MS: Követed az Eurovíziós Dalversenyt? Vannak kedvenc előadóid?

Szilvi: Természetesen követem. Vannak kedvenceim a korábbi évekből ilyen pl: Celine Dion, ABBA, Bayer Friderika, Loreen…

MS: A 2013-as Dal-ban indultál Pál Dénessel, a „Szíveddel láss” című dallal. Hogyan jutottál erre a döntésre, hogy megpróbálod Magyarországot képviselni az Eurovíziós Dalversenyen?

Szilvi: Dénessel a Voice-ban nagy sikerű volt a duettünk. Többen kérték a folytatást, így kaptuk a felkérést egy újabb duettre, ami nagy örömömre bekerült a Dal-ba.

MS: Amennyiben megnyertétek volna a 2013-as válogatót, milyen nyelven énekeltétek volna el a dalotokat Malmöben? 

Szilvi: A duettünk angolul hangzott volna el. Az egy nemzetközi nyelv, amit mindenki megért és így a dal üzenete sokkal több emberhez eljutott volna.

MS: Idén újra megpróbálkozol a Dalban, most azonban már szólóban. Mi motivált, hogy beküldd a dalodat?

Szilvi: Egy duett teljesen más mint egy szóló dal, ott nagyon figyelni kell a másikra. Most viszont egy szóló dallal indulok, amiben a saját érzelmeimet „mesélem el”. Másként élem meg a szerelmet pl. nem látom a másik arcát, mimikáját, de ugyan arra vágyom, mint a jól látók. Ezzel a dallal szeretném megmutatni milyen az én világom.

MS: Mi a dalod üzenete?

Szilvi: A dal nagyon fontos nekem, hisz egy életszakaszomat meséli el. Mindenki életében eljön az a pont, amikor megérinti a szerelem. Az én életemben is elérkezett, de nem tudjuk, hogy mi lesz a vége. Hiszen bárki lehet ilyen helyzetben és ez a dal lehet, hogy nekik is segíteni fog, hogy merjenek kezdeményezni a másik fél felé.

MS: Milyen produkcióval készülsz?

Szilvi: A produkciómat a letisztultság fogja jellemezni és lesz meglepetés.

MS: Ha kiderül, hogy megnyered a február 27-i versenyt, mi lesz az első dolgod?

Szilvi: Erre még nem nagyon gondoltam. Először most a produkcióra szeretnék koncentrálni, ha zsűri és a közönség is úgy ítéli meg, hogy az It Is Love című dalom nyerjen, akkor első dolgom lesz, hogy megköszönöm Mindenkinek, aki támogatott, szurkolt, szavazott, és mellettem volt.

MS: Végül, de nem utolsó sorban: szeretnél-e üzenni valamit az ESCHungary olvasóinak?

Szilvi: Igen. 🙂 Mindenki kap valamit az élettől én látás helyett hangot kaptam.

Nagyon köszönöm a figyelmet. Sok sikert kívánok mindenkinek és jó szórakozást a Dal műsor nézőinek. 🙂

 

Köszönjük az interjút Agárdi Szilvinek, illetve külön köszönet Sinka Erikának a segítségért. Sok sikert kívánunk a Dal 2016-ban!

Hallgassátok meg Szilvi dalát, melyet a harmadik elődöntőben, ezen a héten szombat, 19:40-es kezdettel követhettek figyelemmel a Duna TV-n és a Duna World-ön.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top