ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Svájc

Svájc: Rykka (c) SRF/Lukas Mäder

Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Kanadából származik, de ma már Svájcot hívja otthonának Rykka, aki az éneklés mellett dalszerzőként is tevékenykedik. Akusztikus népzenével foglalkozott, de a sikert a popzene hozta el neki: The Last Of Our Kind című dalával a zsűrit és a közönséget is meggyőzte, így ő nyerte el Svájc képviseleti jogát a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon.

Rykka Vancouverben nőtt fel. Nagyapja svájci volt, Kanadába emigrált, ahol egy svájci pékséget nyitott. Rykka itt lépett fel először testvérével, amikor 9 éves volt. 16 évesen gitározni kezdett, valamint elkezdett dalokat szerezni, azóta pedig minden idejét a zene tölti ki.

Christina Maria néven népzenei előadóként tevékenykedett, mielőtt Rykka néven újragondolta magát és az alternatív popzene felé vette az irányt. Lüktető ritmusú Beatitudes című albumával 2016-ban turnéra indul, a lemez ősszel fog megjelenni.

Dalának üzenete, hogy a szeretetért, a szerelemért a világ végéig ki kell tartani. Ez az édenkert, nem kell tovább keresni, idetartozunk. Ez egy új világ, szembenézünk a tűzzel, nem félünk a kísérteteinktől, mind elvesztettük az eszünket, és nem félünk bátornak lenni. Semmi veszítenivalónk nincs, szerelem nélkül nem éljük túl, hiszen a sötétségbe ott van a fény, ami elvezet az igazsághoz.

Számomra ez egy közepes dal, nem érzem túl erősnek, de rosszabbat is találunk a mezőnyben. Sajnos sem a szöveg megfogalmazása, sem a dallam, sem az előadás nem tartalmaz valami olyat, ami megfogna, és kiemelné a dalt a tömegből.

Comments

Legnépszerűbbek

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2021

To Top
%d bloggers like this: