ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Svájc

Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Kanadából származik, de ma már Svájcot hívja otthonának Rykka, aki az éneklés mellett dalszerzőként is tevékenykedik. Akusztikus népzenével foglalkozott, de a sikert a popzene hozta el neki: The Last Of Our Kind című dalával a zsűrit és a közönséget is meggyőzte, így ő nyerte el Svájc képviseleti jogát a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon.

Rykka Vancouverben nőtt fel. Nagyapja svájci volt, Kanadába emigrált, ahol egy svájci pékséget nyitott. Rykka itt lépett fel először testvérével, amikor 9 éves volt. 16 évesen gitározni kezdett, valamint elkezdett dalokat szerezni, azóta pedig minden idejét a zene tölti ki.

Christina Maria néven népzenei előadóként tevékenykedett, mielőtt Rykka néven újragondolta magát és az alternatív popzene felé vette az irányt. Lüktető ritmusú Beatitudes című albumával 2016-ban turnéra indul, a lemez ősszel fog megjelenni.

Dalának üzenete, hogy a szeretetért, a szerelemért a világ végéig ki kell tartani. Ez az édenkert, nem kell tovább keresni, idetartozunk. Ez egy új világ, szembenézünk a tűzzel, nem félünk a kísérteteinktől, mind elvesztettük az eszünket, és nem félünk bátornak lenni. Semmi veszítenivalónk nincs, szerelem nélkül nem éljük túl, hiszen a sötétségbe ott van a fény, ami elvezet az igazsághoz.

Számomra ez egy közepes dal, nem érzem túl erősnek, de rosszabbat is találunk a mezőnyben. Sajnos sem a szöveg megfogalmazása, sem a dallam, sem az előadás nem tartalmaz valami olyat, ami megfogna, és kiemelné a dalt a tömegből.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top