ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Grúzia

Grúzia 2007 óra vesz részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, eddig összesen 9 alkalommal küldtek versenyzőt és mindössze 2 alkalommal ragadtak az elődöntőben. 2009-ben bár kiválasztották indulójukat, azonban mivel a dal nem felelt meg az előírásoknak annak politikai tartalma miatt, dalcserére szólították fel őket a szervezők, erre válaszul pedig visszaléptek a grúzok. Idei indulójuk a 2009-es Stephane & 3G egyik énekesnője, Tamara Gachechiladze, dalának címe pedig Keep the Faith (Tartsd meg a hitet).

Tamara rengeteg grúz és nemzetközi fesztiválon és kreatív rendezvényen vett már részt. Az énekesnő állandó “alkotóeleme” a grúz fővárosban, Tbilibisziben tartandő nagy koncerteknek. Gyakran veszt részt nemzetközi jazz fesztiválokon, valamint lépett már fel a World Youth Delphic Games rendezvényen is. 2015-ben megnyerte a grúz Your Face Sounds Familiar-t (a magyar Sztárban Sztár megfelelője).

Az énekesnő tagja volt a 2009-ben végül visszalépő Stephane & 3G formációnak. Daluk a We Don’t Wanna Put In volt, melyet politikai üzenete miatt (elég az utolsó két szót egyben kiolvasni) kizártak, azonban felkínálták a lehetőséget, hogy megváltoztathatják a dal szövegét vagy választhatnak egy új dalt. Erre Grúzia válaszul visszalépett a 2009-es, Oroszországban megrendezésre került versenytől.

A dal szerzője az az Anri Jokhadze, aki maga is képviselte már Grúziát az Eurovízión 2012-ben – az elődöntő 14. helyét elcsípve azonban a döntőbe nem jutott be.

Dalszöveg elemzés: Rögtön egy kérdéssel kezd a dal: Ki mondta, hogy tűnj el az útból? Nem szabad hagynod, hogy ellopják az álmaidat, érezned kell magadban az erőt, hogy kibontsd szárnyaidat és lélegezz. Fontos, hogy megtartsd a hitet és emlékezz, hogy nem vagy egyedül. Nem szabad senkinek sem hagynod, hogy lehangoljon, akkor sem, ha a világ egyre inkább eldurvul.

Személyes vélemény: Már első hallgatásra beleszerettem a dalba, kitűnik a 2017-es verseny balladatengeréből Tamara erőteljes és biztos hangjának köszönhetően. Biztos vagyok benne, hogy a döntőbe sikeresen bejutnak a grúzok és még egy top15 helyezést is jósolok nekik.

Forrás: eurovision.tv

Comments

Legnépszerűbbek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

To Top
%d bloggers like this: