ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Grúzia

Grúzia 2007 óra vesz részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, eddig összesen 9 alkalommal küldtek versenyzőt és mindössze 2 alkalommal ragadtak az elődöntőben. 2009-ben bár kiválasztották indulójukat, azonban mivel a dal nem felelt meg az előírásoknak annak politikai tartalma miatt, dalcserére szólították fel őket a szervezők, erre válaszul pedig visszaléptek a grúzok. Idei indulójuk a 2009-es Stephane & 3G egyik énekesnője, Tamara Gachechiladze, dalának címe pedig Keep the Faith (Tartsd meg a hitet).

Tamara rengeteg grúz és nemzetközi fesztiválon és kreatív rendezvényen vett már részt. Az énekesnő állandó „alkotóeleme” a grúz fővárosban, Tbilibisziben tartandő nagy koncerteknek. Gyakran veszt részt nemzetközi jazz fesztiválokon, valamint lépett már fel a World Youth Delphic Games rendezvényen is. 2015-ben megnyerte a grúz Your Face Sounds Familiar-t (a magyar Sztárban Sztár megfelelője).

Az énekesnő tagja volt a 2009-ben végül visszalépő Stephane & 3G formációnak. Daluk a We Don’t Wanna Put In volt, melyet politikai üzenete miatt (elég az utolsó két szót egyben kiolvasni) kizártak, azonban felkínálták a lehetőséget, hogy megváltoztathatják a dal szövegét vagy választhatnak egy új dalt. Erre Grúzia válaszul visszalépett a 2009-es, Oroszországban megrendezésre került versenytől.

A dal szerzője az az Anri Jokhadze, aki maga is képviselte már Grúziát az Eurovízión 2012-ben – az elődöntő 14. helyét elcsípve azonban a döntőbe nem jutott be.

Dalszöveg elemzés: Rögtön egy kérdéssel kezd a dal: Ki mondta, hogy tűnj el az útból? Nem szabad hagynod, hogy ellopják az álmaidat, érezned kell magadban az erőt, hogy kibontsd szárnyaidat és lélegezz. Fontos, hogy megtartsd a hitet és emlékezz, hogy nem vagy egyedül. Nem szabad senkinek sem hagynod, hogy lehangoljon, akkor sem, ha a világ egyre inkább eldurvul.

Személyes vélemény: Már első hallgatásra beleszerettem a dalba, kitűnik a 2017-es verseny balladatengeréből Tamara erőteljes és biztos hangjának köszönhetően. Biztos vagyok benne, hogy a döntőbe sikeresen bejutnak a grúzok és még egy top15 helyezést is jósolok nekik.

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top