ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió: Csehország

Tudosító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Gabriela Gunčíková képvisel Csehországot 2016-ban az Eurovíziós Dalfesztiválon, dalát több mint 40 pályázó szerzeménye közül választották ki. Külföldi tapasztalatai mellett csodálatos hangterjedelemmel is rendelkezik. Dalát nemzetközi csapat szerezte: Christian Schneider, Aidan O’Connor és Sara Biglert.

Gabriela 1193-ban született. A SuperStar című tehetségkutató második évadának finalistája volt, 2011-ben elnyerte a legjobb új előadónak járó díjat a Český Slavík díjátadón.

Eddig két albuma jelent meg, és több száz koncertet adott Csehországban és Szlovákiában egyaránt. Úgy gondolta, hogy képezni szeretné magát zeneileg, ezért 2013-ban Kaliforniába ment, ahol az egyik legnevesebb énektanárnál, Ken Tamplin akadémiáján tanult. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a diákok közt, így hamar az akadémia arcává vált.

Tanulmányai alatt Paul O’Neill, a TSO (Trans-Siberian Orchestra) alapítója figyelt fel rá, így hamarosan a zenekar egyik énekesnője lett. 2 turné alatt több mint 120 alkalommal lépett fel az Egyesült Államokban.  Jelenleg szólókarrierjére koncentrál.

Az I Stand egyfajta köszönetnyilvánítás egy személy felé, aki nem feltétlenül a szerelmet jelképezi. Sok megpróbáltatáson ment keresztül, felemelkedett majd a mélybe zuhant, sokat hibázott, de ő mindig ott volt, mert ő az egyetlen, aki törődött vele. Neki köszönhető, hogy még talpon van, hogy megtalálta a helyét a világban, és hogy megértette, ez az élete.

Számomra eddig ez a legjobb dal, amit Csehország küldött a versenyre. Tavaly elpazaroltak két kiváló énekest egy közepes dalra, idén nem érzem azt, hogy kárba veszne az előadó hangi adottsága. Szépen ki tud bontakozni, a stílus is passzol Gabrielához.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top