ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió: Csehország

Csehország: Gabriela Gunčíková (c) Yan Renelt

Tudosító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Gabriela Gunčíková képvisel Csehországot 2016-ban az Eurovíziós Dalfesztiválon, dalát több mint 40 pályázó szerzeménye közül választották ki. Külföldi tapasztalatai mellett csodálatos hangterjedelemmel is rendelkezik. Dalát nemzetközi csapat szerezte: Christian Schneider, Aidan O’Connor és Sara Biglert.

Gabriela 1193-ban született. A SuperStar című tehetségkutató második évadának finalistája volt, 2011-ben elnyerte a legjobb új előadónak járó díjat a Český Slavík díjátadón.

Eddig két albuma jelent meg, és több száz koncertet adott Csehországban és Szlovákiában egyaránt. Úgy gondolta, hogy képezni szeretné magát zeneileg, ezért 2013-ban Kaliforniába ment, ahol az egyik legnevesebb énektanárnál, Ken Tamplin akadémiáján tanult. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a diákok közt, így hamar az akadémia arcává vált.

Tanulmányai alatt Paul O’Neill, a TSO (Trans-Siberian Orchestra) alapítója figyelt fel rá, így hamarosan a zenekar egyik énekesnője lett. 2 turné alatt több mint 120 alkalommal lépett fel az Egyesült Államokban.  Jelenleg szólókarrierjére koncentrál.

Az I Stand egyfajta köszönetnyilvánítás egy személy felé, aki nem feltétlenül a szerelmet jelképezi. Sok megpróbáltatáson ment keresztül, felemelkedett majd a mélybe zuhant, sokat hibázott, de ő mindig ott volt, mert ő az egyetlen, aki törődött vele. Neki köszönhető, hogy még talpon van, hogy megtalálta a helyét a világban, és hogy megértette, ez az élete.

Számomra eddig ez a legjobb dal, amit Csehország küldött a versenyre. Tavaly elpazaroltak két kiváló énekest egy közepes dalra, idén nem érzem azt, hogy kárba veszne az előadó hangi adottsága. Szépen ki tud bontakozni, a stílus is passzol Gabrielához.

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top