ESC Hungary

Eurovízió 2017

Pápai Joci versenyre kész!

Hétfőn sajtótájékoztatót tartott a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválra nevező MTVA a magyar küldött, Pápai Joci és a magyar delegáció számára. Az Origo című dalt fogja előadni a május 11-i második elődöntőben (Az Eurovízió mindkét elődöntőjét és a nagy döntőt is a Duna közvetíti élőben) láthatjuk először, és az előrejelzések szerint a május 13-i döntőben is.

„Annyi szeretetet kaptam az elmúlt hetekben és hónapokban, amit eddig talán még soha. Nagy feladat és teher számomra az ország képviselete, de bízom a jó szereplésben” – nyilatkozta a magyar versenyző, aki május 1-jén utazik Kijevbe. Hozzátette, hogy a látvány sokat változik ahhoz képest, amit a nézők A Dal 2017 februári döntőjében tőle láthattak. „A színpadi produkció nem sokat változik, hárman leszünk a színpadon, rajtam kívül Alexandra és Emese, a hegedűs és a táncos lány. Közreműködik egy vokalista is, aki erősíteni fogja a hangzást, de technikailag már nem tudtuk megoldani, hogy ő is színpadra lépjen”.

Pápai Joci megjegyezte, hogy Kijevre nézve bíztató számára a két héttel ezelőtti szereplés az amszterdami Eurovision in Concert nevű rendezvényen, ahol 35 versenyző mutatta be a dalát 1500 fős közönség előtt, és az Origo nagy sikert aratott. „Mégis azt gondolom, felesleges belemenni a latolgatásokba, a versenyt a tévénézők és a nemzeti zsűrik tagjai együtt döntik el. Mindent bele fogok adni, és remélem, minél több ember szívébe tudok eljutni.”

Medvegy Anikó, a Duna televízió csatornaigazgatója beszámolt arról, hogy a dalfesztivál május 9-i és 11-i elődöntő, valamint a 13-i döntő estéjén a tavalyihoz hasonlóan a Március 15. térről, a KIOSK elől jelentkezik élőben az Elővízió című felvezető műsor.

A sajtótájékoztató megjelent Levina Lueen, Németország idei képviselője is.

Napi Eurovízió 2017: Németország

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar kommentátorai közül Rátonyi Kriszta a lehető legtöbb információt szeretné megosztani a nézőkkel, a tavalyi magyar induló, Freddie pedig a színfalak mögül jelentkezik, és kulisszatitkokról fog beszámolni, amelyek még közelebb viszik az embereket a versenyhez.

Az Eurovíziós Dalfesztiválra utazik Budavári Balázs is, aki A Dal 2017-hez kapcsolódó videoblogger-pályázat győzteseként tudósíthat Pápai Joci fellépéséről és a kijevi eseményekről. Balázs 25 éves, egy reklámügynökségen dolgozik szövegíróként. Az utolsó pillanatban küldte be a pályázati videóját, és a szerencse neki kedvezett. 3-4 éve online újságok számára készített interjúkat, azután az egyetem miatt a videózás kicsit háttérbe szorult. Most viszont újult erővel folytatódhat a munka egy több mint 60 éves múlttal rendelkező fesztivál kapcsán, melynek a megismerése kívül-belül nagyon izgalmas kihívás.

Forrás: MTVA Sajtóiroda, eschungary.hu

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top