ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Litvánia

Litvánia 1994 óta vesz részt a versenyen, az ideivel együtt összesen 18 alkalommal küldtek versenyzőt az Eurovízióra. A két elődöntős rendszer bevezetése óta mindössze 3 alkalommal kényszerültek kihagyni a döntőt. Amikor bejutottak oda, akkor viszont az esetek többségében a lista végén végeztek. Tavalyi képviselőjük, Donny Montell, aki már 2012-ben is képviselte hazáját, a döntő 9. helyén végzett, ez Litvánia második legjobb helyezése. A kijevi Eurovízióra Fusedmarcot küldik, a dal címe pedig a Rain of Revolution (A forradalom esője).

Azt mondják Fusedmarcról, hogy rögtön felemelte a litván zeneipari lécet az európai színvonalra 2004-es megjelenésével. 2007-ben a legjobb kísérleti zenekarként emlegették őket, 2008-ban pedig megnyerték a legjobb litván elektronikus együttes díját.

Mára a zenekar kifejlesztette saját stílusát és indikátorként működik az új művészeknek. A Fusedmarc saját munkásságát nem kísérletinek tekinti, hanem az érettség, a valós érzelmek és az inspiráló energia fúziójának. Minden koncertjük egy egyedi élmény, a különböző zenei stílusok és az előre nem látható vokálok kompromisszummentes kombinációja. Az elmúlt évtizedben a banda a litván zenei paletta egyik legnevesebb képviselője vált Európa-szerte. A balti-országok mellett felléptek már Németország, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Ausztriában, Belgiumban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Oroszországban, Görögországban és Csehországban.

Dalszöveg elemzés: Az élet olyan, mint egy hullámvasút: felpörget, felgyorsítja a légzést, amikor fejjel lefelé vagy. Az énekesnő hagyja, hogy a fény átsüssön rajta, közben pedig megpróbálja a szerelem értelmét megtalálni. Most, hogy közelebb kerül párjához, érzi a forradalom esőjét és tudja, hogy nincs több idő az illuziókra.

Személyes vélemény: Kevés olyan dal van az ideiek között, amiket alig bírtam végighallgatni, ez pont egy ilyen volt. Nálam ez a dal az elődöntő végén van, nem fogott meg semmi benne.

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top