ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Litvánia

Litvánia 1994 óta vesz részt a versenyen, az ideivel együtt összesen 18 alkalommal küldtek versenyzőt az Eurovízióra. A két elődöntős rendszer bevezetése óta mindössze 3 alkalommal kényszerültek kihagyni a döntőt. Amikor bejutottak oda, akkor viszont az esetek többségében a lista végén végeztek. Tavalyi képviselőjük, Donny Montell, aki már 2012-ben is képviselte hazáját, a döntő 9. helyén végzett, ez Litvánia második legjobb helyezése. A kijevi Eurovízióra Fusedmarcot küldik, a dal címe pedig a Rain of Revolution (A forradalom esője).

Azt mondják Fusedmarcról, hogy rögtön felemelte a litván zeneipari lécet az európai színvonalra 2004-es megjelenésével. 2007-ben a legjobb kísérleti zenekarként emlegették őket, 2008-ban pedig megnyerték a legjobb litván elektronikus együttes díját.

Mára a zenekar kifejlesztette saját stílusát és indikátorként működik az új művészeknek. A Fusedmarc saját munkásságát nem kísérletinek tekinti, hanem az érettség, a valós érzelmek és az inspiráló energia fúziójának. Minden koncertjük egy egyedi élmény, a különböző zenei stílusok és az előre nem látható vokálok kompromisszummentes kombinációja. Az elmúlt évtizedben a banda a litván zenei paletta egyik legnevesebb képviselője vált Európa-szerte. A balti-országok mellett felléptek már Németország, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Ausztriában, Belgiumban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Oroszországban, Görögországban és Csehországban.

Dalszöveg elemzés: Az élet olyan, mint egy hullámvasút: felpörget, felgyorsítja a légzést, amikor fejjel lefelé vagy. Az énekesnő hagyja, hogy a fény átsüssön rajta, közben pedig megpróbálja a szerelem értelmét megtalálni. Most, hogy közelebb kerül párjához, érzi a forradalom esőjét és tudja, hogy nincs több idő az illuziókra.

Személyes vélemény: Kevés olyan dal van az ideiek között, amiket alig bírtam végighallgatni, ez pont egy ilyen volt. Nálam ez a dal az elődöntő végén van, nem fogott meg semmi benne.

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top